tisdag 13 september 2011

Vissa dagar går det mesta..........

......"fel". Eller då allt inte riktigt går som man tänkt sig......och jag bara blir mer och mer förvirrad efterhand som saker och ting "hamnar fel"....... Oftast kan jag skratta åt det och bjuda på det, men inte alltid!!!

Jag hade teknikstrul mest hela dagen, internetuppkopplingen fungerade inte, och med det inte heller telefonen. Telefonen känns inte så viktigt, men tillgången till internet är ju LIVSVIKTIG.....!!!! Så viktig att jag akutringde mannen, "tvingade" honom ur ett möte för att ge mig instruktioner via telefon
 om vad jag skulle göra för att få igång routern (heter det så??? inte riktigt mitt område kan man förstå..... alla är vi bra på olika saker!)  Till mitt försvar ska jag säga att jag verkligen hade försökt själv med en massa olika felsökningsprogram på datorn, knappa in koder och nycklar som datorn frågat efter osv.... utan någon större framgång. Det var alltså dax att kalla in det "tunga artilleriet", min man!

Starta om där, ut med sladden där, titta på lamporna här. - nej ser inte bra ut, i med sladd igen, ut med annan sladd osv..... och hela tiden vänta emellan, inte riktigt min styrka alltid, att vänta!!! Till slut efter att ha kopplat ut telefonen så verkade internetuppkopplingen funka i varje fall!

Undrar om åskan slagit ut något i routern eller vad det kan handla om??? Det blir till att ringa och felanmäla! Det är ju inte det jag tycker bäst om, ringa och felanmäla tekniska prylar. Det finns inte mycket som får mig att känna mig som en totalt urblåst blondin men jag tappar helt förmågan att prata förståeligt när personen i andra änden frågar en massa saker om tekniska saker som jag förstår i mycket begränsad nivå..... ofta låter den i andra luren som att det är det mest självklara och enkla saker som de frågar om och som jag borde förstå för det gör ju minsta unge..... men inte denna "ungen"

Men efter ha peppat mig till att vara tydlig med att jag vill att de ska skicka mig en ny router, den jag har fungerar inte som den ska.... så lyfte jag luren, slog nummer och hamnade inför ungefär 538 knappval! Varför ska det vara så svårt att komma fram till någon service??? Allt från personnummer till skostorlek och favortfärg ska man ange, vad de nu ska med det till för att skicka ut en ny router till mig????

Till slut kom jag fram och fick prata med en väldigt trevlig kille, han bad mig förklara en massa som jag inte riktigt lyckades förklara, han förklarade en massa för mig som jag förstod lite grann av och allt slutade med att jag skulle testa en massa saker och sen ringa tillbaka imorgon...... Hur gick detta till???? jag hade ju bestämt mig för att vara tydlig med att jag inte skulle acceptera något annat än att de skickade ut nya saker till mig???? Så summa sumarum, jag får ange alla uppgifter imorgon igen, sitta i telefonkö och förklara en massa saker som jag inte kan förklara imorgon igen!!! Lyckat??? Sådär!

Dagen fortsatte med små och stora förvirringar, letade efter damsugaren under hela dagen, hur kan en damsugare försvinna?? Det hade den inte, när jag satt i soffan på kvällen tittade jag bort i hörnet i vardagsrummet, där stod damsugaren, ingen hade ens försökt gömma den någonstans???? ibland undrar jag!

Teknikstrulet fortsatte, när jag skulle titta på TV så fick jag bara upp krypterad, carderror och inga progam mer än 1,2 och 4 ville min TV visa mig! Jaha, starta om, vänta, i med kortet, ut med kortet, torka kortet och håll tummarna, ska det fungera???? NEJ, inte då! Efter ett antal försök i denna riktningen gav jag upp, TVn var tydlig, jag skulle inte lägga tid där! Kände mig inte mentalt i balans för att ge mig in i ännu en telefonkö, bestämde mig för att detta fick min man hjälpa till med när han kommer hem! Skönt beslut!

Jag och min dotters pappa var på föräldramöte på kvällen! Dessa möten är väl sällan det mest livade och glada tillställningarna, det är en massa gnällande från föräldrar och en hel del uppmaningar från lärarna. Känns som jag har hört många av de där diskussionerna förr???? ska barnen få ta med sig leksaker till skolan? Är det ok att ha mobil i 2:an, ha alltid regnkläder och stövlar på skolan, annars blir barnen blöta för ute ska de vara osv. osv. och sen ska det diskuteras vad vi tycker om detta, och vilka förbud vi ska lägga över alla och vilka regler vi alla ska följa osv osv.... vad hände med att vi alla kan ta ansvar för våra barn??? eller varför ska vi ta upp saker på föräldramöten som inte är något problem för att det kanske kan komma att bli ett problem??? Då har jag många punkter att ta upp, det finns många potentiella problem som kan uppstå, varför inte ta upp det OM det skulle bli ett problem. Det man pratar om har en tendens att bli en självuppfyllande profetia annars.....

När vi precis stannat bilen utanför huset och jag skulle hoppa ut, insåg jag att jag glömt min väska på skolan...... inte bra! Rivstart och en rundpall, och iväg igen!!! Bara för att komma till en totalt nersläckt skola, ingen så långt ögat nådde... och därinne fanns min väska med mobil, nycklar, plånbok och en massa annat bra och viktiga saker som jag går runt och bär på??? Det var ju lyckat?! Not!

Tur att mannen var hemma så jag i varje fall blev insläppt och slapp ringa pappa. Han är annars van vid att rycka ut vid de mesta intressanta tidpunkterna och för många olika saker, inlåsta nycklar i bilen, slut på bensin på motorvägen, glömda saker och en förvirrad dotter......

Ja, härligt avslut på denna förvirrade dag, trodde jag att det var slut där????

Insåg när jag väl var inne i värmen i huset och berättat om mötet och dagen att jag inte ätit sen lunch, "framåt tio-tiden börjar det kurra i magen" är ju en känd reklam-slogan, för snickers tror jag att det var?? Men så kändes det i magen i varje fall. Var inte sugen på att laga något, utan bestämde mig för att rester från lunchen skulle bli bra, det var ju gott till lunchen så det skulle funka bra även till kvällen!Detta blev resultatet när jag skulle värma maten i micron????? såhär går det när man börjar "jonglera" med maten..... (don`t try this at home....) fråga mig inte hur det gick till men burken bara slant ur handen på mig och landade på golvet... ett tag var jag inne på att bara skrapa upp det på en tallrik och värma det, men insåg att så hungrig var jag inte, det såg inte så gott ut längre.... fick bli att sanera köket och sen fundera på mat igen! Det blev en burksoppa och sega ostbågar från lördagens fest som blev min kulinariska höjdpunkt på dagen!!!!

Min man är så härlig och kärleksfull när vi pratade med varandra på kvällen om hur dagen varit för oss både då säger han, man behöver aldrig vara orolig för att ha tråkigt tillsammans med dig, det händer alltid saker som vi kan skratta åt tillsammans..... ja, man kan ju undra om det är skratta åt eller med  han menar??? Men jag bjuder gärna på det, jag skrattar ju oftast själv åt vad som händer runt mig när förvirringen är total.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar