söndag 11 september 2011

Förberedelser, förberedelser....

...inför vår fest! Kan inte riktigt bestämma mig för vad som är roligast, att förbereda och planera för en fest eller att ha festen??? Kommer nog fram till att det är lika kul fast på olika sätt!!

Som att testköra tanken med tallrik och hållare för glas tillsammans med en variant av festens tilltugg.... och att göra dem med lite bubbel i glaset, allt för att det ska känns så nära verkligheten som möjligt, då får man ställa upp även om klockan är 10 på fredag förmiddag.(det är ett tufft jobb, men någon måste göra det).... Det var en ok snitt, men den behöver nog fixas till lite innan den är "perfekt"!



Bara två snittar kvar att testköra och prova på testpanelen... det fick bli mannen och pappa som var testpanel denna dagen! De är vana att utsättas för olika test av mig! Snitten med lax och räkröra på grovt bröd fick tummen upp, men den med fetaost, oliver och soltorkad tomat fick också av dem ett sådär betyg så den behöver jag fixa till på något sätt!! Får fundera på det!

På eftermiddagen fick vi lokalen! Det var en massa att fixa, det hade varit barnkalas på söndagen veckan innan, med tanke på ljudet och att man fastnade "lätt" med fötterna när vi gick på golvet kan vi bara gissa att det hade kommit lika mycket läsk på golvet som i barnen..... Det var till att städa och feja innan vi kunde börja duka!





Är det såhär en skurtant ser ut???.....

Syns att det jobbas även om bilden hamnade på sned.... det är inte för att fotografen har smuttat på "nattvardsvinet" det är bloggarens inkompetens i att vända bilden, tydligen är det så att bilder tagna på "högkant" med vissa kameror och mobiler blir flippade på detta sätt när de läggs in på en blogg eller facebook även om man flippat dem i ett fotoprogram. Troligen har jag inte tillräckligt avancerat fotoprogram och inte kunskap att flippa bliden på rätt sätt....ska lära mig det, men bilden på skurtanten är så bra även på fel håll så den får ligga kvar..... 

Lite panik spred sig på fredagen vid 16-snåret! Då hade bord och stolar som jag beställt för leverans till kl. 15.00 inte dykt upp, ett frenetiskt letande och ringande började! De som skulle leverera fanns inte att hitta någonstans..... hur många nummer kan man ha där ingen svarar??? Många!

Men till slut, efter ett heroiskt tålamod och letande på alla möjliga sidor på internet så fick min man tag i någon som visste någon som hade numret till någon som kunde fixa det till oss, för vår beställning fanns inte att hittas! Så, tack hjälten som kom och lämnade bord och stolar till oss på fredagen, mitt i ett stort bygge av scener och tält i Lund, det hade varit lite jobbigt att köra picknick på golvet för 50 gäster! Det hade säkert blivit mysigt och jag älskar verkligen picknick, men det var inte den sortens fest som vi planerat denna ¨gången!


En bra början, stolar, bord, dukar och värmeljushållare på plats, och allt fick plats. Men som sagt, med devisen "finns det hjärterum så finns det stjärterum". Bra känsla infann sig hos oss! Hem och fixa det vi kunde på fredagen hemma där vi ska börja festen med fördrink och snittar!


Det blev bra, vi är nöjda. Alla snittar är dessutom förberedda så långt det är möjligt! Allt fick inte plats i vår frys, så lite fick bo i mamma och pappas frys över natten!

Men det såg ju allt lite torftigt ut i lokalen där vi ska ha festen, när det började bli mörkt ute bestämde mannen och jag oss för att ta och kolla in det där med ljus och festmys. Det är inte bara man själv som ser mer attraktiv ut i lite dunkel belysning..... så även festlokalen! Men det var väl mörkt, vi vill ju att gästerna ska kunna ana sin bordsgranne (det kanske inte uppskattas av alla att man behöver känna sig fram för att "se" den som sitter bredvid...) och kunna läsa i sånghäftet för att kunna sjunga med!

Så ner i källaren, rota efter belysning av olika slag. Tänk så bra att man inte sorterat ut och kastat en massa "bra-att-ha-saker" som man inte använt på ett tag! Kanske inte så dumt att jag köpt på mig både det ena och det andra när det varit utförsäljning i Den Stora Blå Boxen i Malmö.....??? Vi spikade, hängde och hängde om och efter ytterligare 3 rundor i källaren för att hitta fler fynd så var vi nöjda.




Nu kände vi oss nöjda med dagens arbete! Ny dag och nya möjligheter imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar