måndag 12 september 2011

En skön paus....

....i  vardagen kan alla behöva lite då och då!


för mig är en god bok, en kopp (gärna en stor balja) kaffe och lugn och ro en underbar paus.

Att hitta bra böcker kan vara lite svårt ibland tycker jag (har läst mycket skräp i tron att det nog är en bra bok, har svårt att ge upp om en bok dock, så jag läser ofta ut dem även om de inte är bra..... fråga mig inte varför jag slösar tiden på en dålig bok....).

Har en vän som är med i en "bokklubb" där de läser gemensam bok och sen träffas och pratar kring boken. Jag tycker det är sådär med bokklubb men jag läser gärna de böcker som de beslutar sig för. För någon vecka sedan rekommenderade min vän en bok med Mari Jungstedt, så bra bok. Författaren blev snabbt en favorit så jag fick bege mig till biblioteket för att hitta fler! Hittade denna, "den farliga leken", kan klart rekommendera även denna bok.

Bra böcker kan verkligen få mig att glömma tid och rum, det är härligt att få djupdyka i handlingen, skapa sina egna bilder till vad man läser och leva sig in i boken. Jag kan bli helt avstängd från övriga världen när jag får tag i en riktigt bra bok! Jag kan bli nästan besatt av att läsa i alla sammanhang, även om det bara är en liten stund, på toa, när jag väntar på att kaffet ska bli klart, när jag går upp för att hitta kläder att klä på mig snor jag till mig några meningar i boken, snooza extra på morgonen så jag blir försenad för att kunna läsa "bara" några rader eller sidor till, när jag lagar mat, när jag äter mat, när jag borde göra en massa andra saker.....ja när man minst anar det helt enkelt!

gäller ju att hitta en balans på det där! Ibland går det till överdrift, men det är härligt när en bok hugger tag i mig på det sättet!

1 kommentar:

  1. Vad kul att du gillade boken! Till och med så mycket att du lånade fler! :)
    Ett annat deckartips är Anna Janssons deckare om Maria Wern, om du inte har läst dem. De är också bra tycker jag.

    Den boken vi läst denna gången i bokklubben kan du däremot hoppa över....jag kom inte igenom den.... :)

    SvaraRadera