torsdag 15 september 2011

Mössa och vantar.....

...fick vi leta upp idag på morgonen. Det är helt underbart väder, hög och kall luft, solen strålar och det blåser en del. Men det är kallt att cykla till skolan!

Leta var ju verkligen det vi fick göra, vi har det så välorganiserat (trodde jag...) att vi har 3 boxar i hallen med sådant som mössor, vantar och halsdukar (samt en massa annat upptäckte vi när vi började rota runt efter saker som passade ihop.....vi hittade strumpor, tights, leksaker, inneskor osv....vi har tydligen använt dessa lådor till att bli av med både det ena och det andra under sommaren....spännande)
Efter mycket rotande lyckades vi hitta mer än bara en av varje, det fanns till slut 2 par vantar som såg ut att höra tillsammans.....får ge mig på det sorteringsprojektet, det är som med strumporna, vem är det som äter stumpor i vår familj???? och bara en av varje, ta hela paret om man nu ska äta upp dem??!!!!

Dottern lycklig över det kallare vädret, äntligen lät mamman henne ha sin nya jacka som hon har velat ha på sig hela sommaren..... nu äntligen, sa hon JA!!

Vi cyklade iväg, dottern och jag, med mössor och vantar och nya jackan på, men vi var inte helt synkade för jag var barfota i skorna och dotterna hade hälstrumpor..... det tog inte många metrar förrän vi fick stanna och ta på regnställsbyxorna utanpå fleecebyxorna (så duktiga hade vi i varje fall varit, men det hjälper ju inte mycket när det glipar 5-10 cm mellan strumpor och byxor när man cyklar....)..

Röda om kinderna och lite varma efter cykelturen kom vi till skolan. Väl inne så ser vi att många av tjejerna har svarta klänningar, några av dem kommer fram till dottern och säger, men Johanna, vi skulle ju vara likadant klädda idag (de övade in en dans igår som de ska ha uppvisning på i infan, kanske idag då såg det ut som.... vad vet jag, jag är inte invigd i denna uppsättning???) Där står min coola tjej i sina avslappnade kläder och frågar tjejerna, "ja, men har inte ni turkosa haremsbyxor då??" Helt underbart! Fick verkligen bita mig i tungan för att inte skratta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar