måndag 12 september 2011

Lite pirr i magen och en massa förväntan...

... var det på lördagsmorgon. Idag ska vår fest gå av stapeln. Först en lung och skön morgon, en bra start tillsammans gör hela dagen bra!

Sista handen vid dukning och dekorering i lokalen och sen kände vi oss nöjda med hur allt såg ut där.


Hösten kommer med så härliga färger i naturen så det ville jag skulle synas på borden. Såhär vackert blir det med rönnbär och löv i höstens vackra färger. Enkelt och vackert!


Mamma hjälpte oss att göra vackra blomarrangemang till borden, också det i höstens vackra färger!


Även bordet där all mat skulle dukas upp blev vackert! Min mamma är så duktig på att göra blomsterarrangemang. Det är nog därifrån min dotter fått den genen, hon är också väldigt duktig på att arrangera blommor, jag får ofta väldigt vackra buketter av blommor som plockats i trädgård och i naturen!

Lite oroliga blev vi framåt 15-tiden när mannen och jag gick och tittade på varandra och undrade, "vad är det vi har glömt???" Vi har ju inget att göra, är vi verkligen klara med allt??? Det kan ju inte stämma! Men hur vi än försökte så kunde vi inte komma på vad det kunde vara vi glömt?!

Så det blev en lång dusch, göra vid sig i lugn och ro och sen sätta oss och gå igenom kvällen och planeringen en sista gång innan vi gjorde det sista med snittar och började korka upp Proseccon. Härlig start på kvällen. Att slippa sladda in med svetten i pannan och vara precis klar 5 minuter innan (oftast inte klar då heller....) men väldigt ovant!


Mmmm så gott med Prosecco, mannen och jag är mer än lite förtjusta i Italien och mat och dryck som kommer därifrån så för oss kändes det naturligt att starta med ett gott bubbligt vitt vin från Italien. Festligt att skåla i och njuta av!

Vi firade en massa saker denna härliga dag tillsammans med vänner och familj. Att vi fyllt 40 år, invigning av vår tillbyggnad och viktigast av allt, vår kärlek!

Så lycklig och rik jag känner mig som fick ha en härlig kväll tillsammans med alla nära och kära (tyvärr var min bror sjuk och några vänner till som inte kunde komma, men de fanns med oss i våra tankar och vi i deras), människor som betyder en massa för oss och som på alla möjliga olika sätt berikar våra liv, ställer upp och stöttar i motgångar, firar och njuter med oss i medgång.

Det blev en kväll med mycket mat och dryck, dans och sång, skratt och samtal.


Massa god mat åt vi, omöjligt att tömma faten. Baconinlindade fikonen, vitlöksscampin och den sotade, gravade laxen med vanilj och päronmarmelad var absoluta favoriter. Men allt var jättegott!Mat och dryck njöt vi alla av...........precis som minglet både ute och inne under kvällens lopp.....musikerna gav verkligen allt, spexiga och roliga och de spelade fantastisk ösig musik, massa gamla godingar... man har ju blivit 40 år och då är gamla godingar det man helst dansar till.....Huset stod redo i väntan på de av oss som även orkade med nattamaten.... stillheten och tystnaden i stor kontrast till där alla vara och dansade och festade. Härligt med kontraster!

Underbar kväll, tack alla som var med och gjorde vår dag minnesvärd på alla sätt och vis!

2 kommentarer:

  1. Åhhhh, vad ni verkat ha haft kul! Var roligt att det blev lyckat!! Efter allt jobb som ni har lagt ner så var ni väl värda detta. Så synd att vi inte kunde komma, men ibland vill inte livet som man själv vill.
    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Det blev en väldigt lyckad fest, vi är så nöjda. Det som var så härligt var att vi njöt av vår fest under så många dagar och vi gjorde så mycket tillsammans med festen, det var inte en av oss som drog stora delar av lasset så det blev många skratt på vägen fram till lördagen. Så synd att ni inte kunde vara med, men jag vet vad du menar med att livet inte alltid vill som man själv vill! Det kommer nya tillfällen. Var rädd om dig och dina kära! Kram

    SvaraRadera