lördag 28 januari 2012

Sååååå mysigt det är att.....

.....ha en kväll med god mat, god dricka och härligt sällskap. Jag hade en god vän hemma på kvällen igår. Vi har inte träffats "på riktigt" på väldigt länge. Ibland försvinner bara tiden och det känns som att det är evigheter sedan man träffades. Det känns som att det är så mycket som hänt och så mycket "vatten som runnit under broarna", hur ska det kännas att träffas igen.... då är det så härligt när man känner att allt känns som vanligt när man träffas, man tar vid där man slutade senast och samtalet flyter på, många skratt, förtroende och berättelser som delas under en härligt kväll tillsammans.

Det är skönt med vänskap när den är på det sättet, man vet var man har varandra, man ställer upp när det behövs men man ställer inte några krav på varandra, man finns där helt enkelt. När vi träffas så träffas vi, olika tider i livet så är olika saker viktigt och man prioriterar det som behöver och det man vill prioritera då.

Vi hade en väldigt mysig kväll tillsammans. Jag var så sugen på att laga mat som var färgrann och kändes vårig, även om vädret egentligen var "gryt-sopp-väder" kallt och ruggigt! Men det var jag inte sugen på.....


Massa härliga råvaror, så mycket gott det finns att laga mat på. Planen var ju att jag skulle ta foto på det goda som lagades av dessa råvaror, men vi var så hungriga när maten var klar att det glömdes bort. Men härliga färger och massa goda smaker blev det!

Att duka med vita tulpaner är ett "måste" vid denna tiden på året. Såååå vackert!
Menyn för kvällen:

Bruschetta och bubbel i glasen

Lammkotletter med rödbetor, sparris, sallad med mango och avocado med en fräsch zatziki och ett gott rött vin i glasen

Kaffeglass, jordgubbar och en mörk chokladbit med en stor balja kaffe

Allt detta goda kryddade vi med en massa samtal, förtroenden, skratt och mysig närvaro. Vi kom inte i säng förrän klockan var över 4 på morgonen...... vi kunde nog fortsatt ännu längre, men det är ju en dag även idag och den ska vi också njuta av.

Tack min vän för en härlig och skön kväll, skönt att du sover gott hemma hos oss...... endast "tomten" är vaken än så länge.....

2 kommentarer:

 1. Tack själv! Jag sov hur gott som helst! :)
  Tack för underbart god mat och dricka och för allt härligt prat som vi hann med. Och du beskriver allt så bra, precis så är det.
  KRAM!!

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Vad ni verkar ha haft mysigt, man behöver en tjejkväll ibland och bara få prata av sig om allt möjligt som karlar inte orkar lyssna på.

  Läste om marsvinen, förstår att du blev orolig. Jag är själv en sån som kastar mig på telefon till veterinären om det är något, man mår liksom dåligt själv tills man har situationen under kontroll.

  Tack för kommentaren hos mig. Självklart ska insidan var lika vacker som utsidan, jag är nog lite bakvänd för jag och gubben har lite olika åsikter om det där. För mig är det inte städat om det är rörigt i skåp. Han tycker det är viktigast att det är en vacker yta, dammsugit och undanröjt där man ser. Sen är det inte så viktigt för honom att det rasar saker ur garderoben när man öppnar dörren eller att ett rum dit ingen går fungerar som skräprum.

  För mig är det jätteviktigt med ordning i skåp och låder, bryr mig inte om lite rörigt där man vistas men vill ha ordning och reda på min prylar som är undanstoppade. Bakvända tanten är jag nog. =)

  Ha nu en fortsatt mysig söndag!

  Kraaaaaaam

  SvaraRadera