fredag 20 januari 2012

Att stajla ett hus för.........

....att ta bilder för att göra huset attraktivt för att kunna hyra ut det var inte lätt. Mannen och jag har beslutat oss för att hyra ut får stuga i Blekinge i sommar. Det var inget lätt beslut, vi trivs och mår så bra i vår stuga. Det är en speciell känsla som infinner sig i kropp och själ så fort vi parkerar bilen på tomten i Blekinge. Vårt sommarhus-paradis!

För två år sedan såg huset ut som ett "ruckel" invändigt, men två års jobb senare så är vi väldigt nöjda med hur resultatet blivit. Det som saknas nu är nytt golv i vardagsrummet, fixa till taket i samma rum och installera en braskamin så är vår dröm till fullo uppfylld. Men vi är redan så långt på väg. Vi var i stugan många veckor förra året. Tjejerna älskar att vara i Blekinge, det är något speciellt med stugan, tror att det mycket handlar om att det är "vårt" hus. Vi lever som särbo i vanliga fall, men detta är vårt hem tillsammans och det är speciellt för oss!

I år har vi dock beslutat oss för att hyra ut stugan ett antal veckor under sommaren, detta för att vi ska kunna förverkliga en annan dröm, att köra med hela familjen ner till Italien..... som vi drömmer om det! Italien är vårt favoritland alla kategorier, vill vill väldigt gärna uppleva det tillsammans med våra tjejer. Det är till Italien vi brukar åka på våra egna små resor tillsammans, mannen och jag! Vi hoppas att vi ska kunna göra denna resa i år.......

Vi har satt ihop en annons och sen skulle vi leta bilder att bifoga med annonsen...... vi har hur många bilder som helst från stugan, men det var inte riktigt några representativa bilder. De bilder som finns utan en massa busungar ger ett stökigt och tråkigt intryck, inte bra alls. Fina bilder från utsidan har vi, men inga som gör insidan rättvisa. Insåg även när vi tittade på bilderna att det där med tavlor och saker på väggarna, eller brist på, gör stor skillnad om ett rum ser inbjudande och varmt ut eller inte...... Vi har inte tänkt på det när vi är i stugan, men såg det väldigt tydligt på bilderna...

Så utrustade med tavlor och kameror tog vi en utflykt till stugan igår.....
Vi stajlade så gott vi kunde och blev nöjda med resultatet. Vårt härliga vardagsrum där det finns gott om plats för lek, bus, mys, TV-tittande och umgänge! Sällan det ser ut på detta sättet, men det går......

Vilken skillnad det blev med tavlor på väggen, kuddar och filtar i ordning i soffan och lite ljus och annat på plats. Men så svårt det är att ta bra bilder på ett helt rum, eller hitta ett sätt att ta "säljande bilder".... All respekt till alla som är proffs på detta, inget man bara snyter ur näven. Men vi amatörer blev ganska nöjda ändå!


Vår matplats i anslutning till köket, ville få med både kök och matplats på samma bild, men det var till att vara allt för ambitiös. Här umgås vi mycket med varandra, god mat, god dryck och vänner! Med iläggsskiva får vi plats 10 pers runt bordet. Tycker extra mycket om vår gamla kökssoffa med nytt tyg på!

Tycker så mycket om att ha huset inrett på annat sätt än hemma, det finns inte mycket blommiga textilier i våra hus vi lever i alltid, men i stugan är det blommigt både på stolar, soffor och i vardagsrummet. Har till och med en blommig tapet som ska upp i vardagsrummet någon gång i framtiden!


Vår fina stuga från gatan....


Från uteplatsen på baksidan har man denna utsikten på sommaren, så härligt!

Känns både bra och jobbigt att vi ska hyra ut vårt stugparadis, här är lika härligt resten av året som på sommaren. Men vi ska testa detta och se hur det funkar för oss!

Hoppas någon vill hyra vår fina stuga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar