tisdag 24 januari 2012

Det går att åka pulka på nästan......

.....hur lite snö som helst! Nu har minusgraderna kommit till skåne också... Skönt, då kan den lilla snö som kommit ligga några dagar! Till stor glädje för många!

Vi höll på att glömma pulkan när vi tog oss till skolan..... Hemska tanke, tänk att komma till skolan och inte ha något att åka på i backarna???.... det kan ju vara enda dagen man kan åka pulka i skolan.....

I sista sekund fick vi med oss en skärtlapp..... dock glömde vi det viktigaste... Hjälmen!!! Hur tänkte mamman nu då??? Barnen får ju inte lov att åka pulka utan hjälm....så där stod dottern med sin stjärtlapp, hur sugen som helst på att åka och fick inte.....

Så kan det gå! Vilken tur att mamman kunde gå och hämta tidigare då?? På med vinterkläder, även jag fick alltså "lufta" mina skidbyxor, jacka, vantar och mössa och ut i det fantastiska vädret. Solen skiner, någon minusgrad, vindstilla..... Underbart!

Det blev åka av i backen när jag kom. Vi åkte båda två.... jag har nog blåmärken lite överallt på gumpen efter att suttit på stjärtlappen..... den skyddar ju inte mycket från den väldigt knaggliga backen. Men så mycket skratt och bus det blev!


Typisk skånsk pulkabacke..... snön nästan bortåkt, men snö är ju väldigt mycket att åka på än frost som varit pulkaunderlaget tidigare denna vinter...!!!

Nu åker vi!


Backen ser inte myckt ut för världen på denna bilden....men det är en riktigt bra pulkabacke, man får bra med fart..... härligt att ha dessa backar precis vid skolan. Har lovat att vi ska komma ihåg hjälmen imorgon.....Bara en gång till....... Den meningen hörde jag många gånger under promenaden hem.... vi provade alla backar på vägen hem, det finns några stycken. Solen hade gått ner och vi var kalla när vi kom hem, vad är bättre än att mysa med varm chokladmjölk och pepparkakor efter 2 timmars promenad och pulkaåkning??!!

Vinter är gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar