fredag 13 januari 2012

Har det redan gått en........

...vecka sedan vi hade en härlig helg i Göteborg??? Helt ofattbart!

Jag och mannen hade en mysig och intressant helg planerad tillsammans med goda vänner. Vi skulle upp för att vara med om ett Forever Living event.

Vi började dagen med ett väldigt intressant föreläsning om att sätta upp mål och lyckas. Det var Robert Kronberg, föredetta häcklöpare, som höll en väldigt bra föreläsning. Han pratade om sin 12 framgångsnycklar och hur han jobbat med dem under hela sin aktiva karriär. Väldigt inspirerande. Inte så mycket nytt egentligen, mycket som var ganska självklart när han pratade om det, men ändå är det så svårt att göra..... Han illustrerade det väldigt väl med att berätta om hur han byggt upp sin karriär, vilka val han gjort, vilka personer han arbetat med, metoder han jobbat med, hur han tagit sig an olika saker i sitt liv! Häftigt!

Robert var en väldigt jordnära och ödmjuk person. Rolig och underhållande. Stolt över vad han åstadkommit men aldrig skrytig eller på något sätt mer än någon annan. Väldigt sympatiskt intryck gav han. Verkligen någon att bli imponerad av. Både vad han gjort, hur han gjort det och för den person han verkar vara. Många skratt, aha-upplevelser och anteckningar!

Eftermiddagen var enbart i Forever Livings regi, det uppmärksammades personer som lyckats med olika bedrifter under årets gång. Så mycket framgång vi firade! Härligt!

Sen tog en annan intressant profil vid, Kim Madsen, en mycket karismatisk dansk som berättade sin livshistoria. Mycket gripande historia. Från tråkiga och jobbiga hemförhållande med fosterfamiljer och barnhem, och hur hans familj till slut fick ordning på saker och ting och kunde leva tillsammans. Han berättade om hur detta hade präglat honom. Hans lärare hade sagt till honom att "antingen blir du kriminell eller miljonär" Kim tyckte att miljonär var attraktivare........ och det hade han lyckats med! Vilken revansch. Häftigt och inspirerande även detta!

Under hela lördagen hade jag kontakt med min brorsdotter tillika min guddotter som också var upp i Göteborg för att spela Gothia cup i innebandy. Hela min brors familj var också uppe i Göteborg för att stötta henne och laget. Det hade gått bra med matcherna fram till lördagen. På förmiddagen hörde hon av sig och berättade att de skulle spela semifinal i A-slutspelet kl. 17.00.....Våra föreläsningar skulle vara slut 17.00 och vi var enbart 1,5 km från där de skulle spela. Vi fick med oss våra vänner, så vi "smet" alla ut 16.45 för att hinna till matchen 17.00.Vi hann och fick se en riktigt bra match.


Nu kör vi tjejer..... brorsdottern är målvakt! Modigt!
Så imponerade av tjejerna. Tjejer 12 år, hur tuffa och starka som helst. De bangade inte för att ge sig in i fighter, trillade och upp igen, de var taktiska och spelkunniga, mycket pass och väldigt bra spel och vilka mål! Wow! Vilka tjejer.


Så stolta vi var. Vilken stämning, som vi tjoade och tjimmade, hejade och klappade, skrek och drog efter andan när det var spännande. Vilken höjdare! Så glad att vi hade sådan tur att de spelade denna match så sent så vi kunde vara med och stötta men framför allt för att vi hann se en kanonmatch! Tack tjejer för en riktig toppenmatch! "Våra" tjejer, Stanstad, vann och gick till final......... I Gothia Cup A-slutspel! Min "lilla" tjej.......Att ta sig till final är en vinst i sig!!!

Vi var ganska "höga" efter denna upplevelse. Det som var extra kul var att vi alla 4 tyckte det var lika kul och spännande att titta. Så kul att när vi fick reda på att de skulle spela final som första match klockan 11 ringde våra vänner sin barnvakt och undrade om vi kunde komma senare så vi hann se finalen..... .Det gick, vi började redan planera för finalen.......

Men först en mysig och rolig kväll på stan i goda vänners lag. Vi tog några glas vin och snack på hotellet och sen ut i Göteborg. En härlig kväll med klart och vindstilla, hög och härlig luft. Skönt med promenad. Vi hade fått några restauranger rekommenderade på hotellet. Vi var sugna på grekiskt. Det hade blivit italienskt till lunch. Men Göteborg är verkligen "nerlusade" med italienska restauranger...... de fanns på varenda gata och i varje hörn!!! Härlig och lång promenad blev det i letandet efter grekisk restaurang..... vi ville helst hamna någon gata ifrån Avenyn.... till slut hittade vi restaurangen vi letade efter.... Det blev lite "Peppes Bodega" över det hela.............. Vi hade passerat denna tvärgata precis i början av vår promenad och sen letat efter denna gata och restaurang hela kvällen....


....den var dock värd att leta efter. Sååååå mycket god mat vi åt, massa härliga grekiska tapas, grekisk öl och gott vin, stämning och bra service...... och inte blev vi "rånade" heller..... mycket prisvärt och värt att leta efter. Mums så gott. Härligt att vara ute med vänner som uppskattar mat och dryck lika mycket som vi gör. Vi satt där och pratade tills de "slängde" ut oss....

Promenad hem till sängen kändes helt rätt.... nu var det laddning för final som gällde....som om det var vi som skulle spela??? Tur det inte var det, inte säker på att mina nerver hade klarat det!!

Klockan 10.45 var vi bänkade, nu gällde det! FINAL.....


Det började mycket stämningsfullt och proffsigt med nationalsången. Som jag klämde i, för kung och fosterland. Blir lite extra stolt och sträcker på ryggen när jag hör vår nationalsång! Vilken start på denna final.....

Sen drog det igång, ännu en superspännande och bra match. Det märktes att det var final, en hel del nerver och ett ännu bättre motstånd. Det tog inte mer än 30 sekunder förrän vår tjejer fick ett mål i baken..... NEJ!!! Mycket bra spel och motståndarnas målvakt formligen spikade igen kassen. Så många chanser våra tjejer hade.... men icke!

Mycket raffel, två bortdömda mål för motståndarna, men sen satt 2-0 och vår målvaktstjej var tröstlös.... Så ledsen. Vi led alla med henne. Man är verkligen utsatt som målvakt. Jag är så imponerad över hennes mod och styrka som vill stå i mål. För att inte tala om hur imponerad jag är över att hon hänger med i det snabba spelet, gör hur många räddningar som helst och vågar ge sig in med sina bara händer bland smällande klubbor och målhungriga motståndare.....

Men våra tjejer gav inte upp, här skulle inte förloaras en match utan kamp.... så många målchanser och sen satt det äntligen där.... reduceringsmålet 2-1... nu var vi med igen! Fick straff..... nerverna låg utanför på oss alla...troligen mer på oss som satt på läktaren än tjejerna som spelade..... NEJ en missad straff.... På det igen... men mindre än 2 minuter kvar satte de äntligen ett mål till, JAAAAAA 2-2..... och förlängning, trodde jag... men det var straffar direkt... Hjälp, hur skulle mitt hjärta och nerver klara av detta????

Men det ställdes upp och straffläggningen drog igång, första omgången sattes från båda lagen.... Sen var det räddning av brorsdottern.....vilket vrål och jubel som utbröt från "vår" läktare..... direkt efter räddade motståndarens målvakt vår straff.... Usch, så spännade....... men nu hade brorsdottern spikat igen målet..... Två räddningar till på rad gav oss segern...... Vilket jubel, så härligt, så skönt, så stolta vi alla var!!!! Vilken underhållning och vilken spänning tjejerna bjöd oss på..... Wow!!!


Här njuter vi alla av vinsten...... Så nöjda och stolta! Mitt i finns min goa tjej, så stolt jag är. Jag har dessutom flätat vinnarflätorna.... brorsdottern var hemma hos oss i onsdags för att få flätor som skulle hålla hela turneringen, och det gjorde de......

Färd hem och sen softande i soffan och mys innan dottern kom hit med sin pappa. De hade också haft en kanonhelg, alla nöjda och glada. Lite mysig fika tillsammans innan pappan gick och det var dax för sängen och mys innan det skulle sovas..... Det var fritids och vanliga rutiner på måndagen!!

Wow vilken helg!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar