tisdag 24 januari 2012

Så kom då äntligen vintern......

....även till våra sydliga breddgrader....Var lite tudelad i känslorna kring detta. Jag hade nästan börjat ställa in mig på att nu var det nog närmre vår än vinter. Älskar vintern, men när det går in i mitten på januari och ingen vinter har visat sitt vackra uttryck då börjar känslan och längtan efter vår bli starkare.......

Men att se och uppleva barnens totala glädje och sprittande lek i snö, den där snön som i början var mer regn än snö, som gjorde dem så blöta att de fick byta vantar minst två gånger inom en timmes tid när de var ute och lekte....... det är så härligt med deras glädje, de kunde ju knappt bärga sig innan de fick snida om i utekläder, det fick nästan bli galon även när vintern dök upp...... tänk så mycket kul man kan ha med snö som knappt lägger sig på marken...... Underbart!


Kolla in snyggingen, kan säga att mannen var inte helt nöjd med att jag valt att ge snögubben hans MFF-halsduk???.... Märkligt! Konstnären var mycket nöjd! Snacka om att de verkligen fick kämpa för att få ihop snö till att göra gubbar.... inte mycket snö kvar på gräsmatten, men en fin gubbe blev det.... den tappade tyvärr näsan på natten, den började smälta innan den ens var färdig.... men det blev en snögubbe i år också!!

Det blev snögubben även på lekstugetaket....varför göra det enkelt för sig! Men det är klart, de fick ju ta snön där den fanns. Med kvast på taket fick de ihop riktigt "mycket" snö....


Det gäller att samla snö överallt..... skönt att pulkan fick ut och göra lite nytta.... att åka på den var lite för blött och mjukt i marken fortfarande. Funkade dock perfekt för att samla in snö till konstverken i.


En liten snögubbe och lyktor som välkomnade våra gäster på kvällen gav extra vinterkänsla. Stolta tjejer. De byggde på baksidan och flyttade fram den lille gubben..... fantasin och förmågan att se möjligheter istället för hinder är härlig!


Snön räckte till och med till att göra en lykta..... sen var den slut.... så även barnen och vi hade inte fler vantar.... dax att torka sig.... härliga röda kinder, lysande ögon och lyckliga barn!

Härliga vinter och snö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar