torsdag 2 februari 2012

Så var det dax för återbesök.....

...hos vetrinären med marsvinet Viggo. Vi gjorde det till en riktig familjeutflykt. Tänkte vi skulle ha ordentlig valuta för pengarna...... Vi kunde ju valt att gå till Busfabriken 4 gånger med alla tre barnen för vad det kostade att besöka djursjukhuset med Viggo två gånger..... Barnen tycker det är så spännande att se på barnprogrammet "Djursjukhuset" så vi tänkte att vi tar ett avsnitt av Djursjukhuset "in real life".....

Vi samlade upp alla barn på deraas olika skolor, körde in till Lund med snön yrande i luften och vi lyssnade på hur barnen förhandlade om vem som skulle ha Viggo i sin famn när vi körde, hur de gjorde upp tidsschema för när de skulle byta, vem som skulle bära honom in till Djursjukhuset, vem som skulle bära honom därifrån......osv. Härligt att höra hur de förhandlar med varandra. Det är inte alltid det går så smidigt att vara tre och dela på ett djur och samma upplevelse, men idag gick det kanon.....


Spännande att vänta på vår tur i väntrummet på Djursjukhuset, så många andra djur som kom på besök..... Alla tre väldigt måna om att Viggo inte ska känna sig ensam eller bli orolig. Omtänksamma tjejer!



inne hos vetrinären fick Viggo en grundlig undersökning. Vetrinären var väldigt pedagogisk och förklarade och berättade vad hon gjorde och varför, vad hon såg och hur Viggo mådde. Alla tjejerna var med och välidgt intresserade av vad vetrinären sa. Viggo hade blivit mycket bättre i sitt öga, såret som varit ungefär lika stort som 1/3 av ögat i fredags var nu bara en liten prick. Alla ögondroppar han fått hade gjort verkan.... Vi vara alla glada att höra att hans öga var så mycket bättre. Han kommer få behålla sin syn, det kan kanske bli en liten grå prick som inte läker och det blir för honom som att ha en smutsprick på sina glasögon, den finns där men man ser bra ändå. Skönt!

Så kul att göra sådana här utflykter med tjejerna, de är så duktiga, sköter sig, är intresserade, hälsar och tar i hand och presenterar sig, är lugna och fina när det behövs. Så mycket vi hann se och prata om hur det är på ett djursjukhus! Valuta för pengarna helt enkelt!

Tog även med mig en brochyr hem gällande försäkringar för smådjur.....kanske något att fundra över. Nu fortsätter vi droppa i Viggos ögon och troligen behöver vi inte komma tillbaka till Vetrinären i det ärendet igen.

5 kommentarer:

  1. Vilken upplevelse för barnen och skönt att det är över och att han blir bra.

    Nu är det snart helg så får ni mysa med varandra.

    Stooor snöig kram från Bönan!

    SvaraRadera
  2. Vilken upplevelse mycket bättre än busfabriken : ) Skönt att Viggo mår bättre kram Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, klart mycket bättre än Busfabriken. Tack för omtanken om Viggo!

      Kram Pernilla

      Radera
  3. Det blev en upplevelse i dubbel bemärkelse, bilfärd i snöstorm och besöket på djurfabriken. Vilken tur för Viggo att det "bara" blev en smutsprick och inget mer.

    Visst känns det skönt och se att alla de timmar och slit man lägger ner på att uppfostra sina barn kommer fram när man är på "officella" besök. Då känner man sig stolt som förälder och det ger ny energi att fortsätta i samma spår.
    Ha en skön fredag.
    //Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det skönt med barnen, bra att ta fram när man "sliter" med uppfostran, ibland känns det verkligen som slit men oftast roligt och härligt.

      Ha en bra fredag du också!

      Kram Pernilla

      Radera