fredag 24 februari 2012

Att börja en utbildning och träffa en massa....

...nya människor kan vara både pirrigt, nervöst samtidigt som det är spännande och energigivande. Att då träffas en hel grupp människor som inte träffats tidigare kan vara extra pirrigt, vad är det för personer, hur kommer de att vara, blir det bra diskussioner, är energin merparten positiv eller negativ, hur bli gruppkonstellationerna i gruppen????? osv..... spännande men som sagt också nervöst!

Började en projektledarutbildning för en vecka sedan. Ett rum fullt med nya människor och en lärare...... ett mycket intressant ämne, men starten är ju så viktig. Börjar det på ett postivt och bra sätt, eller blir det lite trögare???

Vi drog igång direkt, alla började direkt att bjuda på sig själv och sina erfarenheter, alla var där för att lära sig och för att lära känna de andra i gruppen, en kanonbra och engagerad lärare..... en kanonbra början på utbildninge helt enkelt. På det sättet har det fortsatt!

Det har varit en mycket intensiv och fullspäckad utbildning, teori varvat med praktik....Vi har jobbat i helgrupp och grupper om 4 och 4 samt att vi har haft eget projektarbete vid sidan om. Fullt upp alltså. Men såååå bra. Vi är mitt uppe i utbildningen just nu.

Vår första uppgift var att tänka ut något som vi ville göra ett projekt av, det behövde inte vara förankrat i verkligeheten med tanke om budget och genomförbarhet, det kunde handla om att förverkliga en dröm eller bara hitta på något taget ur luften.... Varje grupp skulle sen välja ett projekt av allas uppslag att jobba vidare med under hela utbildningen. Vi var 4 härliga tjejer i blandad ålder och erfarenhet i min grupp, så många härliga skratt och samtal vi har haft samtidigt som vi har jobbat stenhårt med vårt projekt!

Vi valde att arbeta med "Att etablera en Eco-friendly vingård med Bed & Breakfast och Events" i Toscana i Italien. Kan man bli annat än inspirerad av det projektet??? Väldigt snart blev detta verkligen vårt projekt, vi jobbar verkligen med detta projekt och ser det färdiga resultatet framför oss, så inspirerande.

Här jobbar vi fram visualiseringen utifrån våra effektmål och våra projektmål

Visualisering av vårt projekt!.... Man tager vad man haver, detta hittade vi när vi letade runt i utbildningsrummen.

Brinstormning och samarbete på hög nivå.....skynda, skynda, vi har deadline att hålla.......

De härliga tjejerna jag arbetar tillsammans med och vår arbetsbeskrivning uppsatt på väggen. Nöjda över dagens arbete!

Att detta projekt sen är den dröm som jag och min man har, att någon gång ha den där gården, antingen i Toscana eller på Österlen..... Det gör ju inte detta projektet mindre intressant????

Det är så härligt att jobba med dessa tre tjejer, vi samarbetar bra tillsammans, vi har olika tankar och idèer, det är olika som tar ledningen eller driver olika saker, vi ser vår gård växa fram ju mer vi jobbar med projektet och vi har väldigt kul tillsammans........Detta har blivit "vår gård och vårt projekt".....

10 kommentarer:

 1. Wow! Det låter jätteroligt, vilket roligt projekt ni hittade på. Och tänk vilken dröm och vem vet kanske blir det er verklighet en dag!

  Ha en toppenbra fredag! Kramar Jennifer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att det någon gång blir verklighet, men det är en härlig dröm också!

   Hoppas du haft en härlig helg.

   Radera
 2. Oj vad spännande det lät och vilken här dröm du har! Tack för kommentaren på min sida. Jätteroligt att du också arbetar med Forever, håller helt med om att dom har kanonprodukter!
  Lycka till med projektet och jag kommer definitivt återkomma!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 3. Ja men jag hänger på till Toscana ;) Sa just idag till min kompis att jag och maken ska ha en olivgård eller nåt liknande när vi blir lite äldre. Då drar vi haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanon, då kan vi ha gårdarna bredvid varandra, så kan vi samarbeta! Kanon!

   Kram

   Radera
 4. ja att gå en utbildning är spännande men det bästa är nog vännerna man får!

  Trevlig lördag
  Kram Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det roligaste är att träffa och lära känna nya människor och att få nya vänner.

   Radera
 5. Åh, vad häftigt! Och vilka trevliga vänner du verkar få ;-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk det är inte bara i bloggvärlden man träffar härliga nya bekantskaper.

   Radera