fredag 10 februari 2012

Överraskning, överraskning.......

.....överraskning.... jag är tokig i överraskningar, dock är jag alldeles för nyfiken för att egentligen "klara" av överraskningar.

När jag var liten mådde jag nästan dåligt innan jag skulle fylla över att vänta på överraskningar som skulle komma på födelsedagen....innan jul kunde jag knappt vara hemma ensam, då kunde jag inte låta bli att leta efter gömda julklappar som jag kunde klämma och känna på och undra vad paketet innehöll...... jag gick till och med så långt att jag försiktigt, försiktigt öppnade paketen i ändarna, kollade in i paketet och försökte återsluta dem igen, gick sådär.....avslöjade ofta mig, men jag kunde inte hindra mig själv.

Sen blev jag så besviken när jag visste vad som fanns i paketen, då var det ju inte någon överraskning längre......snacka om att både vilja ha kakan och äta den, och att sen inte tycka om varken eller....jobbigt!!!

från Picasa
....jag vill se ut och känna mig såhär när jag öppnar paket, svårt när man tjuvkikat i paketen.........

Hur kul det än är att få överraskningar så är det nästan roligare att planera och ge överraskningar till någon annan. Att göra något som man tror att den andre tycker om, kommer att uppskatta och som gör den personen glad. Stort eller smått, det handlar inte om att göra en massa saker som kostar en massa pengar. Allt från att köpa en liten blomma, eller plocka den i trädgården och helt utan anledning,( mer än att det är en person man tycker om) ge bort den. Att skicka pocketböcker som ligger där i brevlådan, att skicka ett kort eller brev (handskrivet....) eller vad det nu kan vara är lika härligt som att planera större överraskningar.

Min man och jag har ett årsjubileum att fira, jag tycker att sådant är lite viktigt, för min man är det inte så viktigt, han tänker inte på sådana saker...... så vi firar sådant när jag planerat något. Eftersom min man inte tänker på just sådant så blir det desto roligare att göra något för honom, eftersom han verkligen inte förväntar sig något och han blir väldigt överraskad och uppskattar......

Så ikväll är det planerat för att hitta på något mysigt, roligt, härligt och kärleksfullt tillsammans. De instruktioner min man fått är att vara "sådär uppklädd".....(instruktionerna var, någonstans mellan snickarbyxor och kostym.....tack för hjälpen......) till klockan 18.00 ikväll......

Resten får både ni och han veta senare....kan inte avslöja något nu....Nyfikna?????


Det blir kanske ett Kinderägg???.....TRE överraskningar i EN !!!

7 kommentarer:

 1. Oh, det är så roligt med överraskningar! Ja nog fick du mig nyfiken allt :) vad ni än ska göra så hoppas jag att ni får det rikitigt bra! Och grattis kanske man ska säga också :). Kram Jennifer, tusen, tusen tack också för din kommentar hos mig!

  SvaraRadera
 2. Åh herregud vilken mardröm, ja missförstå mig inte men jag är lite som du. Livrädd för att man ska för stora förhoppningar och sen bli besviken, man vill nästa liksom gardera sig att det ska vara något man gillar.

  Överraskningar med garanterat positivt resultat är ju helt underbart. ;-)

  Nu sitter ju du i säker båt ändå när överraskningen gäller din man och jag som utomstående kan ju kosta på mig att vara lite nyfiken. Vad kan hon tänkas ha hittat på? *hihi*

  Hoppas allt har klaffat och att vi snart får se resultat!

  Kraaaam på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man inte är ensam om att ha så stora förväntningar att man knappt vågar det där med överraskningar.....

   Min mamma har alltid sagt till mig att jag har för stora förväntingar på livet och allt som händer i det, jag har jobbat med att se både de stora och små sakerna i livet, det har gjort att jag inte blir besviken så ofta. Sen är det även bra med förväntingar, det får i varje fall mig att jobba mer för att uppfylla det som jag önskar mig, och det som jag hoppas på i livet. En bra drivkraft med andra ord, bara det inte blir för stort!

   Tack för dina inlägg på bloggen, blir så glad för kommentarer här!

   Kram

   Radera
 3. PS. Jag bara älskar reklamen med den där katten. DS.

  SvaraRadera
 4. Hoppas ni fick det bra på tu man hand :)

  Härligt att fixa betydelsefulla överraskningar, god mat, trevligt sällskap. Det är sådant som ibland bortrationaliseras när man bara kör på. Känns som riktig livskvalitet är att leva på det sättet att sådana härliga saker "orkar" planeras :)

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. känner också att det är livskvalitet att hitta på saker tillsammans, behöver inte vara en massa "stora" saker, det kan vara att äta tillsammans och ta sig tid att prata ordentligt!

   Men det är som du skriver, alldeles för lätt att det rationaliseras bort!

   Radera
 5. Hej Pernilla!

  Vad spännande med överraskning! Jag hoppas att ni fick en riktigt trevlig kväll tillsammans och att din man blev glatt överraskad. :)

  Jag kan bara instämma, det är väldigt roligt att göra andra människor glada med små överraskningar emellanåt. :)

  Tack snälla du för fina och kloka rader hos mig. Vad glad jag blev! :) Och vad roligt att tack vare de där raderna hitta hit till dig och din fina blogg. Hit kommer jag att återvända ofta. :)

  Ha en fin söndag och på återseende!

  Kram Lotta

  SvaraRadera