måndag 28 november 2011

Vilken härlig första advent det.......

.....blev igår. Vet inte varför, men det känns som en extra härlig och skön första advent i år. Kanske för att vi myst och fixat en massa, känner att vi är på bana med det mesta inför advent och för att hela familjen är tillsammans?! Mysigt är det i varje fall!

Dagen började på bästa sätt, tomtenissar hade varit hemma hos oss på natten, tur att de trotsade blåsten och regnet, och lagt paket till våra tjejer....inga till mammor eller pappor i huset, men vi en jättefin paket från vår stora tjej redan på lördagen, hon hade verkligen pysslat och fixat med stort tålamod. Paketen hade ett jättfint hjärta på framsidan och en fint rött band.....


....vackra ringar till oss båda, vet inte om hon uttrycker en önskan..... men hon blev ganska generad när vi frågade om hon tyckte att vi skulle gifta oss.... så mycket kärlek hon lagt ner på denna present till oss!!

Tjejerna blev väldigt nöjda med sina adventspaket, det var en riktig nostalgitripp för oss vuxna......


...smurfar för hela slanten, det var inte denna orgie i smurfar, men alla tjejerna önskar sig fler, drömbilden är denna....... hur galet är det inte att ha så många smurfar???? Men visst blir man nostalgisk, synd att jag inte sparat mina och haft koll på var de är, kunde antingen blivit rik på att sälja dem, eller sparat en massa pengar genom att inte behöva köpa nya till tjejerna......


Nya glittriga tomtenissemössor fanns också i paketen, de lämnade inte tjejernas huvud på hela dagen. Vi fick med "våld" ta av dem när de skulle duscha. Härligt nymornade tjejer, redo för frukost med luvor på!


En teletubbie med jultomtenissemössa.....

Vi pysslade det sista adventspysslet sen var det dax att hämta upp Farmor Elsy och Allan för att åka och äta lunch. Vi åkte till ett fantastiskt mysigt ställe, Abbekås Hamnkrog .


såhär såg det inte ut igår, då var det regn och snålblåst så jag kunde inte ta något foto, detta foto är taget från Hamnkrogens hemsida. Så mysigt och gott det var.

Alla njöt, Amanda och Johanna beställde torsk med ägg och skirat smör, Hannah beställde tomatsoppa. De var så nöjda, de nästan "slickade" tallrikarna - Härligt. De gick sen upptäcksfärd i huset och lekte med allt som fanns att leka med.

Vi vuxna hade en härlig och lung middag, vi började med kronärtsskockssoppa och rödbetor med chevrè och till huvudrätt torsk med alla tillbehören, räkor, pepparrot, skirat smör och potatis. Mannen beställde kalventrecotè..... mums som vi nöjt.

Det var inte många andra gäster som trotsade vädret och hade begett sig hit, så vi fick verkligen kanonservice (det brukar man få annars också) men nu fick vi det där lilla extra. Tycker verkligen om när ägaren kommer ut och pratar med oss, berättar om huset, verksamheten och vilka planer det finns framåt, frågar vad vi tycker om maten och stället. Hade en väldigt trevlig och serviceminded servitris också. Det är stor del av nöjet när man är ute och äter tycker jag, att få bra och trevlig service. Det kan lyfta vilken måltid som helst, lika snabbt som dålig service kan göra fantastisk mat till något medelmåttigt!!!

Efter maten var vi sugna på lite julkänsla så vi begav oss till Marsvinsholms slott för julmarknad. Det gav väldigt mycket känsla. Det bästa på sådana marknader är att få prova en massa mat, korvar, honung, senap, bröd, kakor, ostar, glögg, godis, kryddor....ja, allt man kan tänka sig. Det tycker jag är den största behållningen, visst finns det mycket vackra saker att titta på, men det räcker så för mig, att titta. Vi fick med oss hem lite goda saker att äta, fikonmarmelad (mums till ost på kex) citron-honung (gott till kyckling och lax), fikonbröd och marsipan-nougatbröd, fårost och tjejerna fick spettekaka av Allan och Elsy. Mums så gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar