onsdag 16 november 2011

Helt rätt tid......

....att byta ut kaminen på landet! Ett av mannens projekt för söndagen var att byta ut vår gröna kamin, den värmer bra men man ser inte elden, en stor del av njutningen med att elda är ju att se elden....så efter ett lyckat inköp på blocket (danska varianten) så har vi haft en "ny" kamin stående i garaget ett tag och bara väntat på lite kärlek, behövde rengöras, lite reservdelar och sen in i huset!

Först lite koll av skorstenen, vi rensade ju den från vad fåglarna släppt ner där under ett års tid......det var myyyyyycket vi fick ut från den skorstenen. Nu är den fri från allt som inte ska finnas i skorstenen, dessutom nysotad.....så det vara bara att "slå" till......


Här ska den installeras, det gröna kaklet på golvet ska bytas ut mot grå/svart istället, men det blir senare... nu ska det eldas. Vår nya kamin är riktigt söt, en fin ekorre på sidan men framför allt en ordentlig glasruta så man kan njuta av elden som sprakar för fullt!I veckan har det eldats mer i kaminen än vad det sammanlagt gjorde under hela förra vinter och höstsäsongen.....vår förra kamin var ju verkligen en värmespridare men vi blev inte färdiga att använda den när vi inte kunde se elden..... vi gick tydligen hellre och frös, för det gör man i gamla hus på landet där det blåser 360 dagar om året, så en kamin ger verkligen en härlig värme och en massa mys.

Hade en härlig kvällsstund tillsammans igår, kanelbullar, glögg och mys i soffan med Halv åtta hos mig på TV innan tjejern skulle i säng! MYYYYYYS i stora lass! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar