torsdag 3 november 2011

Vi har ett härligt......

....höstlov planerat för oss alla. I söndags åkte vi till stugan alla fem, det har blivit lite av en tradition att vara där några dagar på höstlovet. Mysigt att vara i stugan även på hösten, det är så olikt att vara där på sommaren. När vi kom upp känder vi verkligen hur underbart det hade varit med en kamin eller brasa i vardagsrummet, inte bara för att få upp värmen snabbt, men framför allt för den höga mysfaktorn. Vi har en kamin som är inköpt på blocket för att installeras i stugan, den står i garaget på landet och väntar på att vi ska ge den några timmars kärlek, skorstenen i stugan ska fixas till och sen ska kaminen sättats på plats. Vi blev båda väldigt sugna på att få till detta inom det snaraste!

Tjejerna älskar att komma upp till stugan, hann knappt släppa in dem förrän de var uppe i sitt rum, rotade runt bland sakerna som de har där och som de inte lekt med på några månader. Tror det tog mindre än 10 minuter förrän vi hörde klapprande steg i trappan, alla utklädningskläder och skor var testade, outfits var på och de kom ner för att ha modeshow! Helt underbara var de. De älskar verkligen att klä ut sig, skapa föreställningar och visa upp sig. Så många skratt! Tyvärr hade vi inte hunnit packa in allt från bilen än, så kameran hade jag inte lokaliserat än........

En mysig kväll och sen försök att få barn tidigt i säng, måndagen var inbokad för att åka med goda vänner till Boda Borg, bra att vara utsövd när man ska ge sig på sådana äventyr!

Våra vänner kom på förmiddagen på måndagen, en snabb fika (med tjejernas och mina hemmabakade kanelbullar.....mums!!!!) och sen gav vi oss iväg till Boda Borg i Karlskrona. Kan verkligen rekommendera ett besök dit. Vi hade så roligt, både vuxna och barn!

Denna utflykt var vår 40-års present från våra vänner, vilken kanonpresent, en heldag tillsammans alla nio och så mycket kul vi hade!!! Tack!



Vi är redo, vi är laddade, nu kööööööör vi! Vem ska vinna???? Vi så klart!

Det var familjekamp, flest stämplar vinner!!!

Boda Borg är lite som fångarna på fortet, en massa rum med olika utmaningar, fysiska för kropp och hjärna. Man ska klara olika utmaningar och då får man tillträde till fler rum och nya utmaningar, om man klarar en serie rum som hänger samman blir lådan med stämpel som bevisar att man klarat rummet upplåst och man kan stämpla sitt "score-card". Man får välja vilka rum/celler man vill göra, det indikeras om det är fysiska rum, kluriga rum eller en blandning av både och!




klurigheter på hög nivå....tjejerna var väldigt duktiga och påhittiga för att hitta lösningar. Mycket nyfikenhet och bus blev det under dagen tillsammans. Vi behövde verkligen allas olika specialiteter för att klara av de olika utmaningarna, påhittighet, klurighet, smidighet, styrka och väldigt mycket samarbete - en kanonsak att göra tillsammans hela familjen!



Vi gjorde inga utmaningar samtidigt med våra vänner, men vi lyckades få dem på bild när de försökte klura ut shack-utmaning i ett rum (vi klättrade upp på väggen och kicka över kanten.......passade på att både "psyka" och fota.....)


Yeeeees, en utmaning klarad, stor belöning att få stämpla!

Tyvärr får jag erkänna att vi inte var bäst..... våra vänner vann.... Men så mycket kul vi hade, hit ska vi åka fler gånger, det var vi alla överrens om när vi var på väg  hem!

Träningsvärk och blåmärken lite här och var hade vi alla på tisdagen, men det var det verkligen värt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar