tisdag 10 juli 2012

Hemma igen.......

....vilken härlig och lång semester vi har haft, tre underbara veckor tillsammans alla fem, på vägarna i Europa. Vi förverkligade verkligen vår dröm om att åka till Italien hela familjen. Våra veckor kändes både långa och korta, tiden går så fort men det kändes ändå som att vi hade en lång semester.

Känns lite ringrostigt att blogga, har inte gjort det på tre veckor, har helt varit ifrån denna "världen", helt frånkopplad från internet (inte 100%, lite läsande av jobbmail och någon liten kik på FaceBook......men annars helt nerkopplad......)

Planen var att ta en längre tur och göra större stopp på vägen ner mot Italien.

Vi startade hela resan med att på måndag morgon, tidigt, packa in oss själva och två av barnen i bilen, köra den lilla biten till dotterns pappas hus och där tillsammans allihopa sjunga och fira dotterns födelsedag...........(på den "rätta" dagen, helgen innan vi åkte hade vi hennes "vuxen-kalas" hos hennes pappa)


frukost tillsammans och sen begav vi oss iväg, ut på vårt Europa-äventyr......Nuuuuu åker vi! Europe, here we come!!!!

Det höll på att bli en ganska snörplig start på resan, jag hade tagit in väskan med alla viktiga papper i, pass, pengar, resehandlingar, hotellbokningar och vad annat som var VÄLDIGT VIKTIGT att vi hade med oss.....synd att jag inte fick väskan med mig ut till bilen igen, utan ställde den vid frukostbordet hemma hos dotterns pappa!!!!!!

Som tur var skulle jag inom jobbet på vägen för att lämna lite papper till min kollega, dessa papper fanns också i den där väskan med ALLT viktigt........ Snacka att pulsen drog igång, hjärtat klappade i 220 när jag inte hittade väskan, snabbt upp med telefonen och i panik ringa....... håll alla tummar för att dotterns pappa inte lämnat huset eller i varje fall inte satt sig i möte så han inte skulle svara.......... vi fick tag i varandra........puh, vilken tur! Han mötte oss vid jobbet, klart stressad och sen till sitt första möte för dagen, men prioriterade att vi fick väskan, TACK, TACK, TACK för det!.......

Så, första "katastrofen" avklarad, lite senare än tänkt kom vi iväg, men med det vi behövde med oss......

Första stoppet, Rödby i Danmark, väntan på att åka färjan över till Puttgarden och Tyskland.....


Härligt reseväder, strålande sol, klarblå himmel och ganska varmt! Allt är så mycket vackrare att titta på med det vädret! Snacka om att vi var förväntansfulla....... nu är vi verkligen på väg!


vi behövde inte trängas på autobahn, skönt att kunna köra på i lungt och skönt tempo....... vi slapp köer mer eller mindre hela resan, det var något vägarbete som det stockade till sig lite, men inget att prata om!


Vackert väder och hög stämning i bilen!


Första stoppet för att sova var i Wurtzburg i södra delarna av Tyskland. Vi planerade att göra den långa körningen första dagen, vi var inte trötta på åka bil och det skulle ge oss en ganska kort dag att köra andra dagen.


vår stora tjej var rejält förkyld och eftersom hon har förkylnings-astma så hostar hon väldigt mycket, detta gör att hon blir så trött, det var en ganska tung dag för henne så mannen och hon stannade inne på rummet och vilade första kvällen. Jag och småtjejern gick ut för att röra på oss, få lite födelsedagsfika och mysa lite innan det var dax för sängen, första dagen på semstern.......

En bra och händelserik första dag på semstern som avslutades med glass, läsk och en stor kall öl till mamman.....man kan ha det sämre.......
6 kommentarer:

 1. Underbara bilder på dig och din fina familj. Förstår att ni haft det toppen välkommen hem och tillbaka till blogger ; ) kramar Sofia

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka! Så roligt att höra från er resa. Vi har en sådan i tankarna...
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad kul att du är tillbaka, har saknat dig!
  Vi måste ses en dag! Jag har semester från nästa vecka...du kanske skulle ta och träffa min lilla 3-åring som du aldrig sett! ;)

  Kram Jennica

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig resa, kan tänka mig att ni haft det toppen! Jag önskar få göra en sådan resa med min familj när småttingarna blivit större. Vad roligt att ni hade bra väder när ni åkte för det är ju som du skriver betydligt trevligare att resa och uppleva saker när det är fint väder. Ha det så bra och roligt att få läsa inlägg från dig igen :). Kram Jennifer

  SvaraRadera
 5. Kul att du är tillbaka!

  SvaraRadera
 6. Ni verkar ha haft en underbar semester och du säkert en välbehövlig bloggpaus!
  Det är inte skoj när man glömmer viktiga grejor på resan, gissa vad jag hade med mig när vi var på väg till Kreta? Jo, ett pass som hade gått ut!
  Mardrömmen liksom! Dock hade de en bra dag och släppte in mig på planet i alla fall!
  Tack för dina fina kommentarer inne hos mig!
  kram

  SvaraRadera