lördag 21 juli 2012

Att helt plötsligt bli barnlediga.......

......en fredagskväll ville vi ju använda på "bästa" sätt. Dottern ville sova över hos en kompis och vi hade en kväll för oss själva, mannen och jag! Vi behövde vara lite ”on call” eftersom dottern inte sovit över hos en kompis på länge så jag var inte helt 100 på att det skulle funka så risken fanns att det skulle komma ett samtal på kvällen om att hämta en liten tjej som ångrat sig och ville komma hem och sova i sin egen säng…… 
Vad var vi sugna på att göra denna sommarfredag?? Vi ville bege oss till Bjärred, gå längs vattnet, gå ut på långa bryggan och äta något gott i restaurangen i Kallbadhuset ute i vattnet, njuta av solnedgången och kanske till och med lyxa till det med en mjukglass, världens bästa, från kiosken i Bjärred!!!!!.....Jaha, där kom nästa skur......en lååååång sådan. Hur sugna var vi nu på att gå längs stranden nu??? Nja, det är inte så mysigt när man behöver klä sig i gummikläder och långkalsonger….. Det är mysigt på hösten att göra det, men inte mitt i sommaren….. 
Bio?? Det var länge sedan vi var på bio…..jaha vad finns det att se då??? Dåligt uppdaterade på vad man ska se på bio just nu??? Men ut på SF-sidan och kolla utbudet! Vi ville se ”källan” …….


.......men se den filmen visades bara i Stockholm!!! Spegeln i Malmö hade sommarstängt, inte det smartaste för en biograf att ha sommarstängt denna sommaren……. Jaha, vad skulle vi då se??? Ingen aning....
Vi åker in till Lund, kollar vad som går och hittar vi något vi vill se så köper vi biljett, sen ger vi oss ut och letar upp någon trevlig restaurang för att äta middag.....det blev planen så sagt och gjort, vi körde inåt Lund.
Jaha, vad fanns att välja på då??? Vampyrer, Sience Fiction, Spindelmannen, Madagaskar, Svensk komedi med man som klär ut sig till kvinna.......ja, det var ju enkelt att välja mellan, INGEN..... hittade en film som lät bra när vi läste om den, den gick på en bra tid så in och köp biljetter och sen ut på jakt efter restaurang........
Vi hamnade på en trevlig Thai-restaurang......mums så gott med vårrullar, thaistekta nudlar, kyckling, fräscha grönsaker och god kryddning.....och en massa goa samtal med min kärlek, härligt!

Kaffe och godis köpte vi på vägen tillbaka och vi såg verkligen fram emot en mysig stund på bio.....Vi bänkade oss tillsammans med en hel del andra och sjönk skönt ner i stolen, fram med godis och kaffe.....mmmmmm gott!!!!

....men vilken otroligt dålig film, när det gått en timme och det kändes som om vi sett samma scen många gånger om redan.....vi undrade var denna film skulle ta oss??? ingenstans visade det sig, efter ytterligare en kvart var jag redo att lämna bion, inte ska jag slösa bort min tid på att se en så fantastiskt dålig och innehållslös film, det finns så mycket bättre saker vi kan göra med vår tid tillsammans. Vi hade ju trots allt investerat 1,5 timme av vår tid och inte fått något tillbaka......så vi plockade ihop våra saker och lämnade bion....Det var länge sedan jag sett en sådan dålig film så jag faktiskt valt att lämna.....

Vi åkte hem och när vi varit hemma en liten stund FaceTimeade dottern och berättade hur bra hon hade det och för att säga godnatt. Mysigt att både få se och prata med henne. Om vi inte lämnat filmen hade jag missat det samtalet! Vad bra att vi inte satt och led på bion.

Vi hade en mysig kväll hemma istället, en bra och mysig barnledig kväll fick vi.....och vi skrattade gott åt hur dålig filmen var!

6 kommentarer:

 1. Haha ni var då påhittiga i alla fall. Ibland är att få vara med varandra på tu man hand ett äventyr i sig då det så sällan händer :)

  SvaraRadera
 2. Så mycket fina och tänkvärda inlägg jag missat, men nu har jag läst ikapp :). Vad tråkigt att filmen var så dålig, bra gjort av er att gå därifrån, det har jag inte tänkt tanken att man kan göra ens :). Skönt att det gick bra för dottern att sova borta, det kan ju faktiskt vara lite svårt när man inte gjort det på länge. Tråkigt med alla dessa regnskurar men jag hoppas att ni får många fina dagar då ni kan och får tillbaka lusten att promenera längs stranden. Kram Jennifer

  SvaraRadera
 3. Åhhh jag känner igen det där :(
  Man blir barnledig helt plötsligt och gör upp stooora planer, som det genast sätts käppar i av en eller annan anledning.
  Trist att filmen var seg och dålig när ni väl kom er iväg, men ni fick i alla fall en stund på tu man hand. Nog så viktigt även om det inte blev som ni tänkt er riktigt...
  Tack för den otroligt fina och värmande kommentaren inne hos mig, du gjorde min dag <3
  kram

  SvaraRadera
 4. Som det kan bli!!!! Huvudsaken är ju att kvällen slutade bra!!!

  Vi vann 2 biobiljetter till Maria Wernfilmen som hade premiär i fredags! Den ska jag och maken kika på och HOPPAS den är bra!!!!


  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. *skratt* ja, det är verkligen inte alltid det blir som man tänkt sig. Men oftast blir det liksom bra ändå :)

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Här kommer ett litet flyttkort från mig. Har flyttat bloggen room of karma till roomofkarma.se. Där finner du mig nu mera:)♥ Välkommen!

  kram CC

  SvaraRadera