tisdag 15 maj 2012

God morgon vackra tisdag.........

....det är så skönt att vakna en halvtimme innan klockan ringer, att vakna för att man är utsövd, känner sig pigg och är sugen på att börja dagen......underbart!

Sätta på kaffe, klä sig varmt, gå ut på verandan och lyssna och uppleva naturen, fåglarna som kvittrar, den där speciella doften som doftar vår och en aning om att sommaren är på väg, det är klar och skön luft, känslan av att det nog kan bli en ganska varm dag, det är lite skyigt men solen går ändå igenom........

göra kaffet klart, ta ut dator och en kudde att sitta på och blogga.......mmmmmm underbart!

Bara titta sig omkring och njuta! Där är syrenerna på väg......


så vackra dessa blommor kommer att blomma och dofta om någon vecka.......


det är så underbart grönt och vackert var jag än tittar.....träden är sådär gröna att det nästan gör "ont" att titta på dem, speciellt när solen skiner på dem, idag är det lite lugnare färg än så länge, solen har inte riktigt kommit fram till detta trädet........


..en titt mot grannen till, där växer det vilt av klätterhortensior, ormhassel och en massa annat....det mesta ska faktiskt vara där.....undrar om pappa varit här nyligen????....:-))

När vi körde från Sturup igår njöt vi så otroligt av vägen, man kör genom storslagen skog och öppna ängar och åkrar. Denna våren har varit ganska kall, och det kan man ju tycka är lite tråkigt, men tänk så härligt att hinna med och se hur våren utvecklas dag för dag, blir det varmt snabbt så känns det nästan som att man inte hinner med att se allt, naturen exploderar och från en dag till en annan går det från vinter till sommar nästan.......detta året har det verkligen varit en helt underbar lång och vacker vår!!!

Våren har ju också bjudit på några sådana där dagar då man verkligen har kunnat sätta sig i solen, vända upp ansiktet och njuta av ljuset och värmen, inte så många, men om man har ett läställe så har det varit en hel del tillfällen........njutning på olika sätt helt enkelt!

Men nu börjar det blomma på alla hålla och kanter! När jag hämtade dottern hos mormor och morfar hittade jag dessa skönheter i rabatten......


...backsippor (tror jag de heter....) är vackra små ludna varelser......Rododendronen är underbart vacker!

Snacka om guldstart på dagen, nu ska dottern väckas och vi komma igång med dagen tillsammans.....

Ha en härlig och bra tisdag! Kram på er!
Pernilla

4 kommentarer:

 1. Att vakna en halvtimme innan klockan ringer och känna sig utsövd....låter som en utopi! Har aldrig hänt mig! Men jag hoppas att det gör det någon gång, för det lät helt fantastiskt mysigt! :)
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 2. Å, vad härligt det låter! Hoppas du fick en fin dag också!!

  SvaraRadera
 3. Du det där lät verkligen som en bra start på dagen, så härligt att kunna starta den i lugn och ro. Du skriver så fint, det är så roligt att läsa :). Ha det så bra! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Härlig läsning! Själv kan jag inte riktigt känna detsamma för våren. Tyvärr. Här har inte varit många soltimmar. Och det har hela tiden varit svinkallt. Det är nästan frysgrader på natten, när jag kör hem från jobbet. Inte klokt i maj tycker jag. Men kanske fås det igen när sommaren kommer :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera