måndag 7 maj 2012

Att känna sig ruskigt......

....nöjd med sig själv är skönt! Som jag skrev i helgen så behöver jag verkligen komma igång att röra på mig, det har blivit allt för mycket stillasittande för min del, både på jobb och hemma......Så i helgen började jag försöka bli mer aktiv! Lång promenad på lördagen, stanade med mamma på söndagen (vet inte om flanerande på stan kan räknas in som motion....???? ....men vi gick en del i varje fall.....)

Och idag drog jag igång stort.....igår bestämde jag mig för att nu ska jag verkligen göra allvar av att börja cykla till jobbet 2-3 gånger i veckan....sagt och gjort, upp ur sängen lite tidigare, packa ryggsäck med kläder och duschgrejor, packa jobbväskan med dator, papper och annat som skulle med....på med bekväma kläder att cykla i!! Vad ska man ha på sig då??? Vackert och soligt, men kallt och lite blåsigt??? Det blev både mössa, vantar och halsduk.....det var skönt ska jag säga!!!

Packa allt och mig själv på cykeln och sen bar det iväg....


ut på landsvägen..... vacker utsikt (för att inte tro att jag drömde är jag glad för att min skugga syns i bilden.....) och bra radio i lurarna, morgonpasset i P3 är mitt absoluta favoritprogram på morgonen! Fokus på att njuta och vara närvarande och försöka "glömma" alla bilar som svischade förbi mig....Så underbart att starta dagen på detta sättet, frisk luft (ja någorlunda trots alla bilar som körde förbi....) sol och ljus och motion.....mmmm

trodde jag hade koll på hur jag skulle cykla..... inte då!!! Där jag planerat att cykla fungerade inte så det var bara till att testa en annan väg....det är inte min grej att ge mig ut på "okända" turer, jag har så otroligt dåligt utvecklat lokalsinne..... jag har väldigt lite känsla gällande vilket håll saker och ting ligger åt, det borde vara hitåt, havet ligger åt det hållet ......osv....är uttryck jag sällan känner mig trygg med att uttrycka och om jag tror att jag ska åt ett visst håll så är det inte ovanligt att det är precis motsatta hållet som är rätt håll att åka...... Men skam den som ger sig, med en liten extra runda så var jag framme på jobbet.....

Efter dusch, ombyte njöt jag av en frukost till med ägg och kaviar macka och gott kaffe.....och började förebereda mig för en viktig presentation på jobbet!!!

Var pigg och alert hela dagen!

Så pigg även ikväll att det fanns tid och ork både till att handla mat, rensa ut kylskåpet, fixa all tvätt och mysa med mannen i soffan framför lite TV.... hur blev kvällen så lång???? Ja, det där med att cykla till jobbet var inte sista gången!!! hoppas jag startat en trend.....en svala gör ingen sommar, men någonstans ska man ju börja!!!5 kommentarer:

 1. Heja dig Pernilla! Vad duktig du är och det är väl det som det ofta handlar om - att besämma sig helt enkelt. Att vilja förändra här och nu. Du inspirerar ska du veta. :)

  Sköt om dig och ha en fortsatt fin cykelvecka!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Såklart du ska vara nöjd :). Visst är det härligt att få träningen avklarad på morgonen, ma nkänner sig pigg och fräsch. Och lite omvägar kan väl vara lite spännande ;). Ha det så bra! Kram Jennifer

  PS, vet inte om vi kanske har olika appar på mobilerna, men för att få in 2 bilder så klickade jag på albumet först en gång och valde en bild och sedan gjorde jag samma procedur igen så att jag fick 2 bilder. men jag skulle vilja välja placering på dem också men det verkar inte gå.

  SvaraRadera
 3. Härligt!! När du känner att det tar emot tycker jag du ska gå in och läsa ditt eget inlägg, titta på bilderna och känna känslan det gav!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt! Och vad duktig du är! Skönt att komma igång igen, det där med träning är ju faktiskt inte bara att stänga in sig i ett gym. Vardagsmotion är egentligen bäst, dvs cykla, gå, jobba i trädgården osv.

  Själv är jag så himla sugen på att börja springa igen, men har klydd med min höft. Har varit hos sjukgymnasten och fått reda på att jag är extremt stel i mitt högra lår och rumpa. Så nu gör jag stretchövningar morgon och kväll för att minska trycket på de muskelfästen som sitter vid höften och som gör ont. Lite frustrerande att bara stretcha när man vill springa! :) Men men, så är det.

  KRAM Jennica

  SvaraRadera
 5. Jag ser även fram emot att börja cykla till jobbet på det nya stället och har man gjort det så gör det inte vidare mycket om joggingturen inte hanns med. Om jag inte joggar så försöker jag ta en kvällspromenad för att få någon form av frisk luft under dagen (det råder ju lite brist på det som kontorsråtta ;)).

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera