söndag 5 augusti 2012

Lycka och glädje......

....har så många härliga dimensioner, stort som smått, tillsammans eller ensam, och allt där mitt emellan.

Lycka är för mig så många olika saker och det gör mig lycklig att känna och tänka så. Ordspråket "att vara sin egen lyckas smed" är så vackert och så sant!

Det är jag som gör valen, det är jag som kan påvkera min lycka och det är jag som väljer och det är jag som är ansvarig...... stanna upp och se lyckan i vardagen, i de små sakerna och njuta av vardagslyckan och se och uppskatta vad jag har och hur otroligt lyckligt lottad jag är istället för att se "allt" jag inte har!
Lycka just nu är att skörda och njuta av saker vi i våras "puttade i jorden"..... så mycket godare det smakar att äta det som man själv planterat och sått!

Så många bönor på så små växter..... hur orkar den hålla upp dem??? Ju mer man skördar desto mer får man känns det som!

....att gå ut i landet och hämta helt pinfärska bönor på plantorna, skölja, snoppa och snabbt smörsteka med lite salt på.....mmmmmm sååååå gott!

Bönor och mangold
....att skörda lite mer än vad vi kan äta just då, förvälla och stoppa i frysen är också lycka. Tänk så gott det kommer att vara att ta ut dessa godsaker till höst och vinter och ha till mustiga grytor, härliga pastarätter, ja dessa är goda till det mesta...... som att ha sommaren i frysen att ta ut och minnas........

LYCKA!

2 kommentarer:

  1. Så tänkvärt och så sant! Tack för att du delar med dig av sådana kloka ord, det är så bra att bli påmind om det :). Kram Jennifer

    SvaraRadera
  2. Så klokt och sant. Det är härligt när man kommer på att det verkligen förhåller sig så att man själv är ansvarig. Vilka fina grönsaker! Det känns bra i själen att odla eget och få skörda sen.

    SvaraRadera