söndag 8 april 2012

Ja, nog var det aprilväder.........

...i dess tydligaste form på påskafton....... det är något visst med aprilväder, att skifta från vinter till sommar (nästan i varje fall) på en och samma dag...... kontraster är väl det minsta man kan kalla det! Jag tycker ju väldigt mycket om konstraster, så detta väder gillar jag på något konstigt sätt!!! Inte för att det är lätt att packa eller att lyckas ha med sig rätt saker när man ska iväg...att både ha vinterkläder, regnkläder och sommarkläder med sig för att vara borta över en natt!!! Det blir till att fylla bilen till max, det är vi i vår familj ju ganska vana vid, men aprilväder lägger till en dimension till åt packningen.....


Såhär såg det ut när vi slog upp korkgluggarna på morgonen i stugan...... var hade våren med vitsipporna och hästhovarna som vi sett dagen innan tagit vägen????.....och det snöade för fullt!

Barnen blev eld och lågor, här ska det lekas i snön.....hann knappt få i sig frukost innan de var på väg ut, vad ska jag ha på mig, vem kan låna mig detta, har du några extra skor, finns det vantar i någon låda i stugan????? många frågor men till slut hade barnen fått på sig någorlunda för att ge sig ut i snön för att leka.


här ska det rullas till snögubbar.......


.....nu är kroppar och huvud på väg att skapas.....


....fast det är roligare med snöbollskrig. Vi kallar ut alla vuxna och bombaderar dem med våra snöbollar......och det gjorde de där rackarungarna.....så härligt att komma ut i snön och leka, även om det var väldigt gyttgigt under snön........

Så kul det är att vara tillsammans med brorsans familj och mormor och morfar i deras stuga. Äta gott, umgås och alla kusinerna får leka av sig ordentligt. Alla gör vad det känner för och vi är tillsammans. Vilken härlig dag vi hade! Tack alla mina nära och kära.

På kvällen när vi kom hem var det vår och nästan sommarkänsla. Ingen snö fanns det hemma på landet, solen sken underbart vackert och i lä var det riktigt varmt!.....


....vad ska man göra på "sommaren" om inte dra igång grillen, premiär för oss för denna säsongen,  och njuta av doft och smak från nygrillat!......


...mums så gott det var med mat från grillen.......vi körde det absolut enklaste formen av grillning, karrè, klyftpotatis i ugn, sallad och bearnaise......gott rödvin och påskmust till tjejerna, matlycka för oss alla......

(testade att schemalägga inlägg, lyckades inte riktigt, detta inlägg skulle lagts ut igår kväll.......skulle troligen valt att publicera inlägget också???.....får testa igen. Nu lägger jag ut det "själv" i varje fall.....)

2 kommentarer:

 1. Vädret är sådant att man kan inte bestämma sig för om det är dags att packa undan vinterkläderna för vips är det minusgrader och sen är det töväder. Ja vi behåller allt framme tills vidare.

  Vilken härlig påsk ni ser ut att ha haft :)
  Själv har vi haft lugna gatan och gjort det som fallit oss in. Har semester tills fredag och då ska jag berätta en nyhet på min arbetsplats, en nyhet som i vart fall kommer att göra mitt liv roligare.

  SvaraRadera
 2. Ojdå, jag ät inte så positiv till aprilväder som du, usch och fy för det tycker jag. Men tur att ni gillade att det kom snö i alla fall, här blir jag bara besviken när det kommer mer snö nu.
  Ni verkar haft det riktigt härligt och så roligt att få umgås med nära och kära. Och åh så sugen på grillat jag blev nu :).
  Kram Jennifer

  SvaraRadera