söndag 10 juni 2012

En dag med familjen........

....det hade vi förra helgen. Familjen var utökad till så stor som den kan bli för oss (förutom våra egna tre barn.....de var hos sina andra föräldrar....). En gång om året träffas vi organsierat med min pappas del av släkten, mamma och pappa, brorsan med familj, fastrar, farbröder, kusiner, kusinbarn och respektive på olika håll. En härlig blandning från 8 till 80 år ungefär.

Förr träffades vi på julen, men när husen och hemmen inte räckte till i takt med hur släkten växte så ändrade vi för ett antal år till att träffas i början av sommaren istället, så vi kunde vara ute istället. Det är så mycket roligare att träffas på detta sättet. Vi gör mer saker tillsammans och umgås mer. Till julen blir det mer att vi satt på de platser vi fick, vi pratade och umgicks med de runt om och det var så mycket för den som hade det att fixa.

Nu är det lekar, skoj och bus, lite enklare mat och alla kan hjälpa till på olika sätt. Vart tredje år är resp. familj värd för spektaklet! I år var vi hos min faster i skogen vid Munka-Ljungby! Det hällregnade och var jättekallt på vägen dit......snacka om att vi packat bilen full med kläder, filtar, regnkläder och annat som kan behövas med denna "sommaren".......

vilken skön dag vi hade, fika när vi kom dit, tältet uppsatt som tur var, för det kom regn även under fikat, indelning i lag och sen ut på tipspromenad. Vi vågade inte ge oss iväg utan paraply, men vi klarade oss från de där "elaka dropparna".... tillbaka och lämna in den vinnande raden......och sen var det rakt in i lekar och tävlingar.


Okej brorsan, nu gäller det, dax att visa att du kan detta! Visa upp "kloten" innan är bra, fick du in fingrarna??? Inte  helt enkelt!


Tur att "barnarbete" är ok på sådana här tillställningar, att sätta upp käglorna efter varje omgång var ett "evighetsarbete" men yngsta brorsdottern fixade det med bravur! Imponerad av hennes tålamod!


Bowling på en ganska vågig bana var intressant........att få ner käglorna hade inte mycket med skicklighet att göra.......men väldigt roligt! 

Nästa gren - spottning med Grön Gelègroda...... en rolig favorit i repris från förra gången..... många intressanta stiler.....

...man ska inte svälja den.....


....koncentration på hög nivå, att suga och preppa den gröna grodan lite kan ge bättre skjuts, nja om jag inte gjort detta hade jag kanske bara fått ett poäng, nu fick jag hela två poäng.......


....och där flög den.....ingen i gänget är ju så tävlingsinriktade så vi gjorde detta enbart för att ha kul tillsammans, NOT, tävlingsinstikten finns verkligen här! Det handlar om att vinna och inget annat......


...som sagt, många sköna stilar.....vissa mer lyckosamma än andra.....


....upplockning av alla gröna grodor, ska ni äta dem sen???? Eller vi ska spara dem till nästa år? Ska nog inte vara med på just denna leken nästa år!!!


...nästa gren krävde stor koncentration och samarbete....inget fuskande nu pappa, fast vi var ju i samma lag så då är det ju okej att tänja lite på reglerna.......


....fokus, fokus, här ska vinnas.....


....förberedelser inför nästa gren, hur kan man muta dommarna??? Dom var svårflörtade....


...flest poäng vinner, är det så det går till??? Varför kunde ingen berättat det för mig tidigare, då hade jag lagt upp en annan strategi ......!!!


...det gavs en massa "expertråd" från de som trodde att de kunde eller visste hur man skulle göra......nja, kanske inte de jag skulle rådfråga för att vinna....!!!


Lite paus och vila i solen är väbehövligt efter allt detta "sportande"......


Efter mycket räknande och försök till att muta dommare och en massa fuskande från alla andra lag.....blev vårt lag till slut tvåa...... Mycket nöjda med den placeringen!

Mat och skönt umgänge var en bra belöning för oss alla! Inget regn efter fikat och solen värmde oss riktigt skönt hela dagen! En härlig dag på alla sätt och vis!

Familjemys på hög nivå! Härligt!


3 kommentarer:

 1. Hahah, så härligt det ser ut!!! Släkten är bäst :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hihi, vilken underbar dag! Så roligt att träffas sådär och tävlingar är ju hur roligt som helst, tack för lite inspiration till nya tävlingar till midsommar, spott med grön groda blir ju ett måste att testa :).
  Roligt med en till bloggare som verkar gilla fotbolls-EM, ser väldigt mycket fram emot morgondagens Sverige-match! Ha det gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera