fredag 28 oktober 2011

Lite väl händelserik........

...dag igår!!! Samtidigt som det kändes som att inget hände eller blev som vi tänkt igår.....Skulle gärna varit utan vissa av gårdagens upplevelser!

Dottern och jag skulle till läkare för att undersöka hennes ögon, allt gick bra, lite tester, lite ordinationer och välkommen tillbaka om några veckor....ja, som vanligt helt enkelt! Inte många svar och fler frågor??!! Ska inte klaga, nu testar vi med glasögon och exemkräm på ögonlocken, hoppas att det hjälper både för kli och svid i ögonen och att det blir lättare att läsa när texten inte är dubbel och väldigt liten!!!


Det är enklare med både läsning och räkning när man kan se bokstäver och siffror......


Texten blir både större och tydligare, så vi hoppas att detta inte bara är nyhetens behag utan att det verkligen hjälper henne. Test i två veckor, och sen egna med egenvalda bågar om det fortfarande känns bra då!!!!

Första dagen i skolan blir det stora testet gällande glasögonen.

Nu var det ju inte dottern som detta inlägget skulle handla om..... märkligt att det ofta blir så även när planen var något annat????

Skulle ju berätta om när vår kompis i vått och torrt, vår Skoda Fabia (en väldigt liten herrgårdsvagn men ack så bra att packa i när man bor på två ställen, och ständigt lever med ett antal väskor i bilen.....), inte riktigt ville samarbeta med oss......

Vår lilla juvel var som den brukar, startade som den skulle, snurrade på som vanligt in till Lund, kall på vintern och varm på sommaren....:-))..den bil vi känner till och verkligen uppskattar! Efter läkarbesöket hade vi planerat in lite ärenden tillsammans, sista sakerna till Halloweenfesterna till helgen, presenter, och en fika för oss tjejer, en mys-eftermiddag helt enkelt.... men den tanken tog slut i första korsningen i Lund.

Växlade ner till 2:an, släppte upp koppling och gasade på lite.....jäklar vad det lät under bilen, det skrapade, skrek och något roterade, men bilen den körde ingenstans. Känns sådär bra när man är halvvägs ut i en vänstersväng i en korsning.... i med en annan växel och testa, samma hemska resultat - trodde att allt under bilen höll på att skäras av och skulle trilla av och bli liggande under bilen.... ska inte fortsätta detta kände jag, det var bara till att trampa ner kopplingen och glida ur korsningen (tur vi befann oss i nerförsbacke, så vi slapp ge oss ut och be om hjälp med att putta bort bilen.....). In till kanten och på med varningsblinkers!!!!

Jaha, vad göra nu???? Ringa mannen, brorsan och pappa....HJÄLP vi sitter fast i Lund! Mannen styrde om sin bil, brorsan ringde och kollade var vi skulle kunna lämna in bilen och pappa stod standby för att vi skulle kunna lämna in dottern för att hon skulle slippa följa med och bli bogserad till verkstaden.......

Mannen kom till undsättning efter 45 min, då hade vi läst alla böcker vi hade i bilen, räknat en massa tal och ätit den "extra-proviant" vi hade med oss....tur man är förberedd för det mesta!

Efter letande på bilen (mannen) och letande i bruksanvisningen (jag) hittade vi var öglan fanns och var den skulle fästas i min bil för att vi skulle kunna bogsera. Sen började 45 minuters "nära-döden-bogsering" till verkstaden..... jag tycker verkligen det är obehagligt att bli bogserad, att vara så nära en annan bil, att inte riktigt se vad som händer framför den bilen, att ständigt bromsa för att hålla repet sträckt och att inte "bestämma" hastigheten själv...... Redo för en veckas semester efter den pärsen kändes det som!!!

Och nu väntar jag.....på att verkstaden ska ringa och ge mig domen....hur mycket kommer detta kalaset att kosta??? hur mycket behöver jag lägga på att få min fina Skoda Fabia att bli sig själv igen???? Håller tummarna för att det mot förmodan ska vara ett litet fel....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar