onsdag 5 oktober 2011

Det finns många fördelar....

.... med att ha två hus att bo i, ett på landet och ett i mer "civiliserade" trakter.... helgen som gick var vi på landet. Vi hade en hel del att fixa med hus och trädgård där. Det har blivit lite för mycket fokus på vårt andra hus under snart ett års tid när vi har byggt till där och lagt merparten av vår tid och energi där.

Vi bor så härligt på landet med öppna vidder och havet nära. Vi har även familjen nära, svärmors gård ligger ett stenkast åt vänster (jag vet att jag borde skriva öster, väster, norr eller söder.... men jag har så dåligt sinne för väderstreck så jag vet katten aldrig var norr är och följdaktligen då inte i vilket väderstreck som olika ställen ligger i.....), mannens bror och hans familj bor ett stenkast åt höger och den andra brodern bor nerför backen och över åkern åt vänster... Härligt med familjen nära om man har respekt för varandras sfärer, och det har vi verkligen. Vi hjälps åt men springer inte ner varandras dörrar i tid och otid.

I helgen bad brorsan, han är fritidsbonde och brukar marken som tillhör svärmors gård, mannen om hjälp med vägen. Eftersom det är vår och svärmors väg och inte brodern så kändes det verkligen som så att det var läge för oss att hjälpa till.... så mannen tog fram den gamla traktorn (kan tro att köra traktor också lockade mannen att hjälpa till.....), han fick inte förtroende att köra något nyare.... men vem brydde sig om det, tjejerna stod i kö för att få åka med... Bättre än en cabbe i raggningspotential.....


Tror att mannen hade lika roligt som barnen, vägen skulle luckras upp så det var till att köra ett antal rundor fram och tillbaka, och som sagt ny tjej för varje runda......

Jag älskar verkligen min "bonde" och alla barnen, så härligt att få möjligheten att jobba ute hela denna underbara dag!Synd om vår stora tjej som var dålig hela helgen, en faslig hosta, feber och väldigt hängig tjej, men hon piggnade till när hon fick åka lite traktor, fick tyvärr inte henne på bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar