måndag 12 mars 2012

Det blev en tur till stugan........

.... i helgen! Mannen fick för sig att lägga golvet i vardagsrummet i stugan skulle vara en bra aktivitet i helgen...ville jag hänga med??? Ja, om jag får lov att vara lite seg på lördagen (tjejträff i fredags) och att jag behöver plugga projektledning på söndagen så ville jag väldigt gärna följa med. Att åka bil tillsammans är så mysigt, vi har alltid så mycket bra samtal när vi åker bil ihop. Att sen ta och stanna för fika på vägen och njuta av att ha en massa tid bara vi är underbart.

Det blev en massa jobb........allt i rummet behövde flyttas runt, både i vardagsrummet och ut i matplatsen.....


delar av golvet som ska läggas..... så härligt med ett gediget trägolv och så gott det är med trädoft!


...och där hade vi verkligen fyllt hela matrummet med möbler och grejor, en liten, liten gång för att kunna ta sig upp på ovanvåningen och sovrummet....


Bort med linoleummattan och listerna....inte helt slätt under, men det fixad mannen till så.......


....ett tips, se till att ha en dammsugare som fungerar när ni ska lägga golv...... det gjorde vår, i en kvart!!!! Sen var det inte mycket med den där dammsugaren, den lät lika mycket som vanligt men sög inte upp mycket, mannen som kan laga det mesta fick inte rätt på den så det blev till att sopa, sopa och åter sopa...... jag är INGEN sopa men det var jag som sopade mest..........


....så nu började det likna något..... så fint golvet blir.....nu är det snart dax att flytta över de stora möblerna till denna sidan för att fortsätta på andra sidan......


...."Kerstin" fixade lunch och dukade upp i solen på uteplatsen....vilken njutning!

På lördagen var det jobb tillsammans med att flytta, ta bort mattan och förbereda för läggning, på söndagen pluggade jag stora delar av dagen och mannen la golv.

Det är så mysigt att jobba med saker där man ser resultat, skönt att vara i samma hus oavsett om vi gör samma saker eller saker var för sig så njuter vi lika mycket av det. Som särbos tar vi alla chanser att ha tid tillsammans. Vi är inte bortskämda med att göra saker" tillsammans på vars ett håll".......men som vi njuter av det!

Vi känner oss mycket nöjda med helgens jobb, på vägen hem blev det en "skånerunda" vi körde inom lite olika ställen för att hämta upp inköpta fynd via Blocket! En massa tavlor som vi köpt.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg ni verkar haft. Vi är inte heller bortskämda med tid tillsammans och satt faktiskt och funderade på det idag, men vi har ju en plan :) Att vara särbos på veckorna och sambos på helgen blir ganska trist i längden, men är det en övergående period så brukar det funka.

    SvaraRadera