tisdag 26 januari 2016

Så vacker.....

....naturen är när den står i sin finaste vinter-skrud! Det är en sådan underbar känsla att gå ut i kylan, frisk luft, vitt så det lyser upp även den mörkaste morgon! Men det skönaste, den där härliga tystnaden, alla ljud blir dämpade när den flyktiga pudersnön som gnistrar så vacker ligger som ett vackert vitt täcke över naturen!


Till och med den där glömda rullebören fylld med trädgårds-sopor får något magiskt och vackert över sig!

Trädgården slumrar in så lugnt och fridfullt! Lugnet kommer över mig så fort jag kommer utanför dörrarna! Skavanker, sådant som missats att städas bort (det ska ni veta att det finns mycket av den varan i vår trädgård) det som hamnat på fel ställe eller som bara står där.....  blir vackert!Allt i naturen blir konstverk! Framför allt finns det så mycket som är vackert när man går riktigt nära, då ser man iskristallerna som är så magiskt fina, helt unika och speciella! Precis som livet och människorna i det! Det är först när du kommer nära och verkligen är närvarande som du verkligen får uppleva och se människor, och så mycket vackert man får uppleva då!


Svep inte bara med de stora penseldragen utan gå nära, titta noga, lyssna, var närvarande och det blir magiskt! Så mycket mer du får uppleva, känna och njuta av!

Precis som allt som du får vara med om i livet, skulle du bara samla på stora händelser och upplevelser skulle livet bli ganska fattigt - den där stora resan, festen, semestern - är det bara det du längtar efter eller minns så blir det inte så mycket att minnas och njuta av varje år!

Njut, uppskatta och se alla de små dagliga  händelser som livet ger dig och allt det vackra i livet! - att ta en extra halvtimme av samtal vid middagen, någon som vill kramas lite extra innan det ska sovas, att säga hej till grannen och få ett leende och hej tillbaka, att hjälpa någon, att ta sig tid med en kopp kaffe med en kollega eller vän som behöver prata, att sitta och jobba hemma med stearinljus och helt tyst i  huset, att köra stenhårt på träningen och njuta av känslan efteråt, att förbereda inför morgondagens städning och redan nu känna känslan av hur härligt det är med nystädat hus, att glädjas åt finaste kollegan som fick en vacker son för någon dag sedan, att komma ihåg hur vi skrattade igår när vi körde hem från goda vänner........ listan av fina saker i livet kan göras hur lång som helst och det känns helt underbart att tänka på!

Tänk och reflektera över allt fint du har i livet, se allt du har och skippa att se vad du inte har, det har du inte så lägg inte mer tid på det! Stanna upp och njut, var tacksam och nöjd! Härlig känsla!
Något som får mig att verkligen stanna upp och njuta i varje sekund det är när jag är i växthuset. Känslan av att vara en del av naturen är magisk, att påta och pyssla med växter, att se hur de utvecklas, där kommer blommorna som sen ska bli goda frukter som vi alla kommer njuta av att äta, känslan av att producera din egen mat som du är helt säker på hur den har odlats - och så mycket mer smak det är i allt som vi äter från växthuset! Magiskt! Lika vackert är det nu, när jag ser det inifrån huset, jag kan riktigt se hur det vilar och samlar kraft inför våren. Kristallkronan lyser upp huset och kristallerna som bildats på väggarna! Börjar känna längtan efter att börja " böka" i jorden!Cykeln som inte används är full med snö, is, kristaller och lyser så vackert röd i allt det vita!

Naturen har ändrats väldigt mycket på de få dagarna sedan jag tog dessa bilder! Från 10-12 minus och snö till 5-6 plusgrader och nästan ingen snö kvar på några dagar! Vad häftig naturen är, så snabbt den ändrar form, skepnad och känsla! Det är gråare och mörkare igen, snön lyser ju verkligen upp! Men, det märks också att dagarna har börjat bli längre, så nu är det inte så mörkt ändå!

Det är bara att hänga med i skiftningarna och njuta av hur olika varje dag är, minst lika vacker men olika!

Skapa en bra dag!

Kram
PernillaInga kommentarer:

Skicka en kommentar