söndag 16 oktober 2011

Kulturnatt i byn....

....och en mycket stolt mamma!!

Varje år har vår by kulturnatt, det verkar ha gått inflation i det där med kulturnatt, var och varannan by har kulturnatt/dag/kväll.... men det är en mysig tillställning tycker jag. Det brukar vara stor uppslutning i byn, mycket händer, det är utställningar, musik, erbjudande på "alla" restauranger, lotterier, mannekänguppvisningar, blommor och pyssel, och ett mysigt mingel.

Framför allt fokuseras det mycket på barn och deras kultur. Det tycker jag är härligt, det ges mycket utrymme till musikskolor, dansuppvisningar, sång och dans som visas upp av barn i alla olika åldrar. Det är många stolta föräldrar, syskon och vänner som går runt i byn och tittar på allt från afrikansk dans, sång och musik, till square dance och drillning.

Min dotter är frälst på drillning, det är ingen stor sport men i vår by är det en "stor" sport. Många olika åldrar utövar det och drillning brukar förgylla både 1:a maj parader, nationaldagsfirande och kulturnatt. Våra tjejer hade uppträdande både på torget och i Folkets Hus.



Vilken koncentration, att kunna drilla och göra konster på asfalt och i vinterkläder! Goa tjejer och stolta föräldrar!

Efter uppvisningen festade vi till det med att gå till Djurslövs deli och köpte tapas till oss och kycklingspett till tjejerna.Djurslövs Deli har väldigt goda charkuterier, tapas och massa andra godheter, ett ställe värt ett besök när man är i Staffanstorp - absolut! Gott rött vin och en massa mys fullbordade fredagskvällen på ett härligt sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar